Discover the finest spaces
Delen

6 Forten voor je evenement: meer besloten dan dit krijg je het niet

Wat is hét voordeel van een externe evenementenlocatie? Het biedt een besloten setting waar je jouw gasten zonder hinderlijke factoren van de buitenwereld volledig kunt onderdompelen in jouw beleving of boodschap. De locatiesoort die bij uitstek geschikt is om de buitenwereld ver weg te houden is natuurlijk een fort. Ons land heeft tientallen forten, waarvan vele in de loop der jaren van functie zijn gewisseld. Dankzij hun historische sfeer, besloten setting en natuurlijk de strategische ligging rond de belangrijkste steden zijn het ideale evenementenlocaties! Wij bezoeken zes van de mooiste forten voor een evenement.

FORT RESORT BEEMSTER, ZUIDOOSTBEEMSTER

Van robuust verdedigingswerk tot stijlvol ‘eco-chic’ resort: er zijn weinig forten die zo’n spectaculaire transformatie ondergingen als Fort Resort Beemster. Dit UNESCO Werelderfgoed ligt aan de rand van Amsterdam, in het groene landschap van de Beemster. Fort Resort Beemster combineert originele historische stijlkenmerken met een eigentijdse, warme inrichting, wat resulteert in een unieke venue. Sinds 2012 bevindt zich tussen de historische fortmuren een prachtige spa & welness, twee restaurants, 16 luxueuze hotelkamers en twee bijzondere ruimten voor meetings en events. Met mogelijkheden voor bijeenkomsten en diners met zowel kleine als grotere groepen is het een ideale plek voor meerdaagse meetings!

FORT WIERICKERSCHANS, BODEGRAVEN

Een lange loopbrug leidt over de brede fortgracht van Fort Wierickerschans, midden in de natuur van het Groene Hart. Wanneer je aan het eind van de brug de poort doorgaat naar de verborgen binnenplaats, stap je een andere wereld binnen. Verscholen achter de stevige fortwanden staan acht fraaie, historische gebouwen op het Terreplein, en vele plekken voor meetings en events. Een bijzondere ruimte voor je event is de transparante Marktplaats, waarin de oude muren zijn vervangen door glaswanden en je altijd midden in de setting van het fort zit. Combineer alle gebouwen en de binnenplaats voor events tot 1000 personen!

FORT LENT, NIJMEGEN

Fort Lent is wat je noemt een verborgen parel. Dit fort gaat schuil in een dijk langs de Waal, waardoor je het vanaf de weg en het water nauwelijks ziet liggen – alleen het fraaie dakterras met uitzicht over de omgeving is zichtbaar. Door deze beschutting lijkt het fort kleiner dan het in werkelijkheid is, want onder de dijk is plek voor evenementen tot maar liefst 1000 personen. Bijzonder is dat je in dit fort nooit het idee hebt onder de grond te zijn: door een groot dakraam in de centrale binnenplaats is de hele locatie ruim en licht.

FORT VOORDORP, UTRECHT

In een lijstje over forten mag één locatie zeker niet ontbreken: Fort Voordorp. Deze locatie is al tientallen jaren een begrip in evenementenland en staat bekend om haar sfeer, kwaliteit en exclusiviteit. Het fort ligt volledig afgesloten van de buitenwereld, maar tegelijkertijd vlakbij het centrum van Utrecht. Fort Voordorp beschikt over vijftien grote ruimten en karakteristieke subzalen, die elk multifunctioneel inzetbaar zijn. Voor events kunnen zowel de authentieke tongewelven als de moderne nieuwbouw en de binnenplaats worden ingezet. Ter gelegenheid van het 150-jarig bestaan van het fort werden het ontvangstlokaal en subruimten dit jaar gemoderniseerd en is het weer toekomstbestendig!

FORTEILAND IJMUIDEN, IJMUIDEN

Een ervaring blijft je beter bij als de setting iets speciaals heeft. En Forteiland IJmuiden heeft dat absoluut! Deze spectaculaire historische locatie ligt op een eiland in de monding van het Noordzeekanaal bij IJmuiden, maar toch vlakbij Amsterdam. Na een korte boottocht naar het eiland kom je door mysterieus verlichte gangen in de indrukwekkende plenaire zaal, waar je met 600 gasten terecht kunt. Op het Forteiland zijn diverse activiteiten om je gasten te activeren, zoals de escaperoom die sinds kort nieuw is op het Forteiland. PBN is specialist in het organiseren van (teambuilding)activiteiten en helpt het ultieme event te creëren!

PAMPUS EVENTS, MUIDEN

Jouw event op een onbewoond eiland, midden in de Randstad? Dat is mogelijk op Forteiland Pampus. In de drukte van Amsterdam stap je op de boot, om na een relaxte vaartocht een totaal nieuwe wereld te betreden: historisch, stoer, off-grid en onverwacht! Pampus Events heeft jarenlange ervaring met het organiseren van events op deze bijzondere plek en beschikt over faciliteiten, boten en knowhow. Van een besloten meeting in een van de indrukwekkende fortkamers, tot custom made Company Festival in het groen. En van productlancering tot heidag! Een event op hét eiland van Amsterdam is een event om nooit te vergeten!

Meer inspirerende locaties?

Naast bovengenoemde locaties zijn er natuurlijk nog veel meer leuke forten voor jouw evenement! Mooie locaties zijn er te kust en te keur. Benieuwd geworden? Bekijk hier de andere evenementenlocaties! 

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.