Discover the finest spaces
Delen

Evenementenlocatie Fort Voordorp na 1,5 jaar weer open met nieuwe exploitant

De iconische evenementenlocatie Fort Voordorp vlakbij Utrecht is sinds kort weer open. In mei 2020 moest de locatie na 23 jaar noodgedwongen sluiten vanwege de gevolgen van de coronacrisis. Inmiddels zien eigenaren Jantine en Vincent van Denderen weer voldoende perspectief om open te gaan, maar wel in een andere vorm. Cateraar Bakx & Meijer gaan de exploitatie van het fort de komende vijf jaar op zich nemen. “We blijven de zakelijke events natuurlijk voortzetten. Denk aan congressen, teambuildingsactiviteiten, beurzen, personeelsfeesten, diners en relatie-events”, legt Marca Bakx – de Vries van Bakx & Meijer uit.

Het was een flinke stap voor broer en zus Van Denderen om aan het begin van de coronacrisis de poorten te sluiten van hun familiebedrijf. Wat de toekomst zou brengen was nog onzeker. “We zijn van plan om eerst alles even goed te laten bezinken en langzaam weer na te gaan denken over de toekomst. Wanneer we zien dat de markt weer aantrekt en er vertrouwen in hebben, gaan we wellicht weer open. In welke vorm weet ik nog niet, maar eerlijk gezegd zie ik er niet snel een restaurant in komen bijvoorbeeld. De locatiebranche is een leuke wereld, maar ik heb geen idee hoe de markt is na deze crisis. We gaan het zien!” zei Jantine van Denderen destijds tegen GreaterVenues.com. Bijna anderhalf jaar later is het dan toch zo ver, maar zonder de vertrouwde gezichten van de familie Van Denderen: “Het was geen makkelijk besluit. Na lang wikken en wegen hebben we besloten om dit niet meer zelf te gaan doen, maar de exploitatie bij Bakx & Meijer neer te leggen. Wat voor ons het belangrijkste was, was dat het een partij zou zijn met hart voor het Fort net als wij dat hebben. Bakx & Meijer is een fijne partner waarmee we al jarenlang samenwerken”, aldus Jantine. 

Fort Voordorp

Fort Voordorp

Thijs Bakx, eigenaar van Bakx & Meijer: “De heropening is een ontzettend mooi moment in een lastig jaar. Fort Voordorp is een unieke en prachtige locatie met heel veel mogelijkheden, kansen en potentie. Wij zijn blij met het vertrouwen van de eigenaren van Fort Voordorp.” De cateraar wil de verschillende soorten zakelijke events die in het fort werden gehouden voortzetten. Marca: “We hebben een op maat gemaakt spel ontwikkeld, speciaal voor het fort. Erg leuk om in te zetten tijdens je congres of ander soort event. Verder zijn we de particuliere markt aan het onderzoeken. Het is natuurlijk ook een fantastisch mooie plek om te trouwen.”

Fort Voordorp is onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie dat tussen Utrecht en De Bilt ligt. Het fort werd aangelegd in de periode 1867-1871 en staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.