Discover the finest spaces
Delen

Concertgebouw Amsterdam opent eigen restaurant: Lier

Even een hapje eten voordat het concert begint of na afloop van een event kan nu ook in het Het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam. Het gloednieuwe restaurant Lier opende in de markante Pleinfoyer op de eerste verdieping van de concertzaal aan het Museumplein. Chef-kok Erwin Oudijk bereidt er klassieke gerechten met ingrediënten uit de regio. Lier is alleen geopend wanneer er concerten plaatsvinden, maar het is ook mogelijk om de ruimte af te huren voor een private dinner of borrel.

Het nieuwe restaurant heeft een chique, maar moderne uitstraling. Met veel rood, glans en een prachtig uitzicht over de stad vanwege de vele ramen. Met Lier hoopt het Concertgebouw tegemoet te komen aan de wens van zijn bezoekers om voorafgaand aan een concert uitgebreid te kunnen eten zonder zich te hoeven haasten. Daarnaast is de ruimte ook beschikbaar voor evenementen. “Op momenten wanneer er geen concerten gepland staan, is restaurant Lier in te zetten voor bijvoorbeeld een rustig privé diner. Maar andere soorten events behoren ook zeker tot de opties”, vertelt Joris Bennink van de Vermaat Groep, het bedrijf dat het horecaconcept van Lier uitvoert en ook de catering verzorgt bij alle evenementen in het Concertgebouw.

Het Concertgebouw

Het karakteristieke Concertgebouw staat natuurlijk bekend om de uiteenlopende concerten die er worden gegeven. Daarnaast is het echter ook mogelijk om één of meerdere van de vijf zalen en omliggende foyers in te zetten voor een congres, bedrijfsfeest, modeshow of productpresentatie. Zo biedt het iconische gebouw mogelijkheden voor evenementen van 50 tot zelfs 2500 personen. Na afloop van een beurs of congres nog even een drankje drinken bij het nieuwe restaurant Lier is nu ook een leuke en aantrekkelijke optie.

In principe is Lier geopend op de avonden waarop er concerten zijn en na afloop van het Zondagochtend Concert voor een brunch. Reserveren kan alleen wanneer je een kaartje hebt voor een concert dat op die dag geldig is.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.