Discover the finest spaces
Delen

Ondergrondse DeepSpace verrast haar gasten met creativiteit en kunst tijdens zakelijke events

Na corona besloot het duo Nigel en Mitchel dat zij in een nieuwe ruimte, naast gitaarlessen, zakelijke evenementen wilden faciliteren. De ruimte van het nieuwe DeepSpace werd flink verbouwd en biedt sinds maart dit jaar plaats aan kick-off meetings, creatieve sessies, workshops, presentaties en borrels. De locatie ligt midden in het hartje van de Jordaan en hangt vol kunst. Een onopvallende deur brengt je in een warme en creatieve ruimte. 

Nigel en Mitchel gaven al jaren samen gitaarles in Amsterdam. De corona lockdown dwong hen om hun vorige locatie op te geven en een jaar lang online les te geven. Vervolgens ging het duo op zoek naar een nieuwe ruimte en kwamen ze terecht in een souterrain in hartje Jordaan. “Dit was echter wel een flinke bouwput, maar na anderhalf jaar bloed, zweet en tranen is de ruimte veel mooier geworden dan wij voor ogen hadden,” vertelt Mitchel. “Van een beamer installeren tot een bar bouwen. Wij zijn volledig losgegaan in creativiteit. Dit gaf de ruimte uiteindelijk veel meer potentie dan alleen een plek voor gitaarles. Zo kwamen we op het idee om de ruimte te verhuren voor bijeenkomsten. Na wat onderzoek sprak de zakelijke markt van vergaderlocaties ons aan, als verlengstuk voor bedrijven om los te breken uit de kantooromgeving en van bijeenkomsten een sfeervolle ervaring te maken.”

Knipoog naar het heelal

Nadat het duo anderhalf jaar bezig is geweest met verbouwen, openden zij op 19 maart DeepSpace. De naam dankt zich aan het ondergrondse karakter van de locatie. Maar is daarnaast ook een knipoog naar het heelal waar alles mogelijk is en het pad naar onbekend terrein je brengt tot ontdekking en creativiteit.

“Het was een evenement met live muziek, hapjes en drankjes, en een kunstgalerij van een goede vriend,” vertelt Mitchel over de opening in maart. “Er waren veel vrienden, familie en mensen uit de buurt aanwezig. Vervolgens hebben we nog aardig wat stappen moeten zetten om te komen tot de meeting room die we nu zijn. Sinds de zomervakantie komt het echt los van de grond en mogen wij steeds meer gasten verwelkomen.”

DeepSpace Amsterdam

DeepSpace is één ruimte waar de focus voornamelijk op meetings ligt. Aan de vergadertafels is plek tot 12 personen, maar in een grotere kring kan je er tot 20 personen kwijt. “Als we de tafels weghalen en statafels neerzetten, kunnen we tot 40 man kwijt voor evenementen zoals netwerk- en bedrijfsborrels. Onze bar is daar perfect voor,” vertelt Mitchel over de mogelijkheden. “De bar wordt vaak gebruikt voor een afsluitende borrel van kleinere bijeenkomsten. Ook zijn wij een tweede kleinere ruimte aan het inrichten als breakout room waar je met een kleiner groep kan opsplitsen van de rest.”

“Het verrassingselement van onze ruimte brengt veel positieve reacties. Een onopvallende deur midden van een bovengelegen koffiezaak brengt je naar beneden. Een ruimte waarvan niemand überhaupt verwacht dat die daar zit.” zegt Mitchel. “Dan is de eerste Eye-catcher als je binnenkomt ons volledig roze plafond wat eruitziet als een wolkje. Samen met het interieur en de kunst aan de muur geeft dit een hele warme en creatieve uitstraling. Na ontvangst en wat uitleg van ons heb je de ruimte helemaal voor jezelf en kan je ongestoord je gang gaan. Mocht je er tussendoor of na je meeting even uit willen dan bevind je je midden in één van de mooiste buurten van Amsterdam. Onze ruimte is niet de grootste, maar juist dat geeft mensen een knus en gezellig gevoel!”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.