Discover the finest spaces
Delen

Nieuw interieur voor Congrescentrum Orpheus

Congrescentrum Orpheus start deze zomer met een grootschalige herinrichting. De Bijvoet & Holt-foyer en het restaurant dat daarnaast ligt krijgen een opknapbeurt, waarbij nauwkeurig gelet wordt op duurzaamheid en flexibiliteit. De herinrichting is het begin van een meerjarenplan waarin meerdere werkzaamheden gepland staan.

20140404 Lions Apeldoorn_Fotografie ImageCircus (165)

Congrescentrum Orpheus ontwikkelde in samenwerking met ontwerpbureau Tribe de plannen voor de herinrichting. De opdracht was het maken van een toekomstbestendig ontwerp met efficiënte inzet van de bestaande middelen, duurzame materialen en mogelijkheden voor een flexibele indeling van de ruimtes. Het beoogde eindresultaat voorziet in een volledig nieuw, duurzaam concept voor de foyer en het restaurant.

Grote metamorfose

De foyer blijft zijn ruime opzet behouden en de basis blijft hetzelfde. Het interieur krijgt echter een grote metamorfose. Meta Neeleman, directeur van Congrescentrum Orpheus, vertelt: “De ruimte kan flexibel ingedeeld worden, doordat de bars op verschillende punten in de foyer aangesloten kunnen worden. Zo kunnen we per evenement bekijken waar de buffetten en bars het beste kunnen staan.”

Er wordt teruggegrepen op al het goede uit de jaren ’60 en ’70, de beginjaren van Orpheus. “Veel warme aardetinten en verschillende materialen zoals koper en leer moeten, samen met beelden van de Veluwe, zorgen voor een warme en rustgevende uitstraling van ons pand.”

Orpheus2

Meerjarenplan

Vanaf de herinrichting in de zomer zal Orpheus aankomende jaren stap voor stap vernieuwd worden. Het volgende project is de eerste verdieping, waar acht subzalen zitten. Deze maand presenteert Orpheus haar vernieuwde positionering in de vorm van een nieuwe brochure en bedrijfsfilm.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.