Discover the finest spaces
Delen

Koninklijke Industrieele Groote Club opent pop-up studio voor online en hybride events

Sociëteit en evenementenlocatie de Koninklijke Industrieele Groote Club (IGC) in Amsterdam heeft sinds kort een gloednieuwe pop-up studio voor allerlei soorten online en hybride events. De studio staat in de historische bibliotheek en biedt ruimte voor maximaal vijftig personen. Alle techniek is in handen van evenementenbureau Time to Speak uit Meppel. “Eén en één is twee: wij hebben een prachtige locatie, en zij beschikken over de techniek en de knowhow. Meer heb je niet nodig om een krachtig online of hybride event te organiseren”, aldus salesmanager Caroline Peterse van IGC. 

De paden van Time to Speak en IGC kruisten elkaar al vaker sinds de pandemie. “Sinds maart 2020 is de Koninklijke Industrieele Groote Club door Time to Spreak veelvuldig gebruikt als studio voor uiteenlopende evenementen zoals live talkshows, online Algemene Ledenvergaderingen, branche bijeenkomsten etc. Eind vorig jaar spraken Wouter Taal, CEO van Time to Speak, en ik over een intensievere samenwerking. Hieruit is de pop-up studio voortgekomen” legt IGC directeur Richard Francke uit. Wouter Taal: “Ons bedrijf is gevestigd in Meppel, dus dat betekende dat we regelmatig op en neer reden met ons materiaal. Een vaste studio is voor ons dus veel praktischer. We zijn ontzettend blij met deze nieuwe stap in onze samenwerking, het voelt als een logisch vervolg.” 

Koninklijke Industrieele Groote Club

De nieuwe pop-up studio van de Koninklijke Industrieele Groote Club heeft niet per sé een tijdelijk karakter. Richard: “Dit hangt vooral af van vraag en aanbod. In principe is er geen eindperiode.” De bijzondere historische Bibliotheek van IGC is het decor van de studio. Hier kunnen er maximaal vijftig personen plaatsnemen, bijvoorbeeld tijdens een hybride event. Alle techniek kan echter ook verplaats worden naar één van de andere zeven ruimten van de locatie als er meer ruimte nodig is.

De studio is standaard voorzien van studio verlichting, vier remote camera’s, drie tv-schermen, een grote talkshow tafel, regiekamer en geluid. Time to Speak verzorgt alle techniek rondom de uitzendingen en kan desgewenst ook de redactie, regie en alle andere facetten rond talkshows en andere live events voor haar rekening nemen”, aldus Richard. Vanuit de studio kijk je uit op de Dam: een uniek uitzicht dus tijdens je event of uitzending. 

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.