Koninklijke Industrieele Groote Club

The atmosphere of the early 1900’s with the convenience of today

“In goed ingerigte lokalen het gezellig verkeer bevorderen tussen haar leden.” Met dit doel voor ogen werd in 1872 de Societeit De Groote Club opgericht. Na een bewogen geschiedenis, waarbij onder andere haar eerste pand tijdens de Tweede Wereldoorlog in beslag werd genomen, fuseerde de Club in 1975 met de Industrieele Club, een Club die in 1913 begon als centrum voor de in opkomst zijnde Nederlandse industrie en handel. Het sociëteitsleven werd voortgezet op de Dam 27, vanouds het onderkomen van de Industrieele Club. Het oorspronkelijke doel wordt vandaag de dag nog steeds nagestreefd: de Club biedt een eigen wereld in de stad, waar leden zich met elkaar en hun gasten kunnen ontspannen en vermaken.

A homely, authentic and friendly environment
De authentieke omgeving van de Industrieele Groote Club doet direct beelden oproepen van de leden die in deze klassieke omgeving bijeenkwamen. Momenteel behoudt de Club nog altijd haar rol als actieve sociëteit en business club. Het pand ‘Industria’, waarin de Club gevestigd is, is vandaag de dag niet enkel meer toegankelijk voor haar leden. Deze unieke en intieme locatie biedt eveneens ruimte aan zakelijke en particuliere evenementen, zoals lunches, diners, huwelijken, recepties, congressen, lezingen en boardroommeetings.

Experience the mystic and intimate atmosphere
In een mystieke en intieme sfeer een evenement organiseren, aan één van de meest bekende pleinen van Nederland. Het is niet meer alleen voorbehouden aan de leden van de Koninklijke IGC. De high quality venue De Koninklijke Industrieele Groote Club combineert een klassieke stijl met een moderne en eigentijdse keuken in een intieme setting. Direct aan de Dam gelegen, in het bruisende hart van de hoofdstad  bieden de gastgerichte medewerkers een totaalbeleving van niveau. De Club beschikt over zeven zalen, waaronder twee boardrooms, een sociëteitsrestaurant, Bar en Clubzaal. De Groote Zaal -dat ruimte biedt aan maximaal 175 personen voor een receptie en 150 voor een diner- heeft een bijzonder uitzicht op het Rokin,. De zes overige zalen hebben elk een indrukwekkend uitzicht op het Koninklijk Paleis en monument op de Dam. Het maximale aantal personen voor de gehele locatie bedraagt 550 voor een informeel evenement. Gedurende de week zijn het Restaurant, de Bar en de Clubzaal enkel toegankelijk voor leden, maar vanaf vrijdagmiddag 15.00 uur kan de locatie exclusief verhuurd worden. De Koninklijke IGC is eveneens een officiële trouwlocatie.