Discover the finest spaces
Delen

Koninklijke Industrieele Groote Club in Amsterdam volledig vernieuwd

De restyling van sociëteit en evenementenlocatie Koninklijke Industrieele Groote Club (IGC) in Amsterdam is helemaal afgerond. Deze zomer zijn de Groote Zaal en de Dameszaal namelijk helemaal vernieuwd. Het resultaat is fris, chique maar met moderne voorzieningen. “Alle ruimten zijn nu klaar voor de toekomst”, aldus directeur Richard Francke.

Het meest bijzondere van de restyling is de nieuwe wandbespanning in zowel de Groote Zaal als de Dameszaal. Die is namelijk speciaal voor IGC gemaakt door het TextielMuseum. Verder is het tapijt vernieuwd en heeft de Groote Zaal nu een nieuw geluidssysteem en laserbeamer. Het resultaat van de vernieuwingen is onder andere te bewonderen tijdens het Open Monumentenweekend op 14 en 15 september.

Koninklijke Industrieele Groote Club

De Koninklijke Industrieele Groote Club aan de Dam in Amsterdam bestaat al meer dan honderd jaar. Die geschiedenis zie je terug in het bijzondere monumentale gebouw. Om dit zoveel mogelijk in stand te houden werd het TextielMuseum gevraagd om wandbespanning te maken op basis van het patroon van Theodoor Nieuwenhuis. Hij ontwierp in 1916 ook de wandbekleding voor de Clubzaal en de bestuurskamer. Productontwikkelaar Judith Peskens bestudeerde hiervoor de ontwerpen van Nieuwenhuis uitgebreid. Ook over het materiaal dat is gebruikt, is nagedacht. Dat moest zo dicht mogelijk bij het origineel in de buurt komen. Er is in totaal 100 meter aan wandbespanning gemaakt. 

De ruimten die IGC verhuurt, zijn ook toegankelijk voor niet-leden. Zo zijn er vijf zalen te huur en kunnen het restaurant, de bar en de Clubzaal in het weekend ook gebruikt worden voor allerlei soorten evenementen. In het totale gebouw kunnen maar liefst 550 mensen terecht. Het grootste deel van de zalen biedt een prachtig uitzicht op het Koninkijk Paleis en het monument op de Dam.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.