Discover the finest spaces
Delen

Hoe zat dat Testen voor Toegang ook alweer?

Nu de maatschappij weer opengaat en Testen voor Toegang terug in het leven geroepen wordt, is het goed om nog eens te bekijken hoe het ook alweer zat. Hoe werkt Testen voor Toegang voor organisaties en bezoekers?

In 2021 werd er maanden gedebatteerd over het invoeren van de toegangstesten. Vanaf 26 juni dat jaar was het dankzij de testwet mogelijk om door middel van Testen voor Toegang weer (zakelijke) evenementen te organiseren en bij te wonen. In 2022 worden na lockdowns de maatregelen losgelaten en geldt er een 1G methode voor staande binnenevenementen, met meer dan 500 personen. Elke bezoeker moet bij binnenkomst een negatieve test laten zien. Hier lees je hoe Testen voor Toegang ook alweer werkt.

Wanneer is Testen voor Toegang nodig?

Vanaf 25 februari geldt voor staande evenementen binnen met meer dan 500 personen dat er wordt gewerkt met negatieve testen; de 1G methode. Iedere bezoeker heeft een negatieve test nodig. Een zelftest of test van de GGD volstaat niet.

In praktijk zal dit voor de zakelijke evenementenmarkt enkel gelden voor bijvoorbeeld grote bedrijfsfeesten. Dus het geldt niet voor beurzen en congressen; de zogenaamde doorstroomlocaties.

Testen voor Toegang voor bezoekers

Om grotere feesten met meer dan 500 personen te bezoeken, heb je een negatieve test nodig. Je laat je door Testen voor Toegang testen.

  • Download de CoronaCheck App in de App Store of Google Play Store.
  • Maak een afspraak in de app of via de website van Testen voor Toegang. Laat je maximaal 24 en minimaal 2 uur voor het evenement begint testen bij een testlocatie.
  • Je ontvangt de uitslag in principe binnen twee uur. Bij een negatieve uitslag zet je jouw testuitslag om in een digitaal coronatoegangsbewijs. Dit doe je via de CoronaCheck App.
  • Je laat het testbewijs samen met je identiteitsbewijs en eventuele toegangsticket zien bij de toegang van het evenement.

Waar kan je heen om je te laten testen?

Er zijn meer dan 900 locaties waar jij je kan laten testen. De capaciteit ligt op 500 duizend tests per dag. De beschikbare locaties in jouw buurt vind je bij het maken van een afspraak via de app of www.testenvoortoegangs.org.

Als je corona hebt gehad, is er een kans dat je daarna positief blijft testen. Testen voor Toegang werkt met antigeen testen. Deze zijn minder gevoel dan de testen van de GGD en slaan pas uit als er veel virusdeeltjes gevonden worden. Hierdoor zullen mensen die pas genezen zijn niet positief testen.

Testen voor Toegang voor organisatoren

Organiseer je een binnenevenement waar meer dan 500 personen bijeenkomen en waarbij geen vaste zitplaatsen aanwezig zijn, dan moet je gebruik maken van de 1G methode. Elke bezoeker moet een negatieve test laten zien bij binnenkomst.

Het scannen van de codes gaat hetzelfde als je gewend bent: via de CoronaCheck Scanner App die je via de App Store of Google Play Store kan downloaden.

Vorig jaar schreven wij al eerder een uitgebreide uitleg over het werken met Testen voor Toegang.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.