Discover the finest spaces
Delen

Dit is het protocol voor het draaien van online evenementen

Tijdens de coronapandemie is het de laatste jaren veel schakelen binnen de evenementenbranche. Ook nu zorgt het huidige evenementenverbod voor het annuleren van alle fysieke meetings en events. Toch kunnen online evenementen onder bepaalde voorwaarden doorgaan. De Nederlandse Audiovisuele Producenten Alliantie heeft een protocol opgesteld waarin zij duidelijk uitleg geven over de voorwaarden en adviezen die komen kijken bij het draaien van een online event.

Het COVID-19 protocol is opgesteld voor iedereen die betrokken is bij verschillende soorten audiovisuele producties, online evenementen vallen daar dus ook onder. De overheid kenmerkt werkzaamheden rond professionele audiovisuele producties als reguliere bedrijfsactiviteiten en mogen daarom doorgaan. Publiek mag niet aanwezig zijn bij deze opnames.

Voorwaarden

  • Alle betrokkenen moeten zich aan het protocol en de geldende basismaatregelen houden;
  • Hierbij wordt de 1,5 meter afstand tot anderen als uitgangspunt genomen.
  • Preventief zelftesten wordt sterk geadviseerd.
  • Uitvoerend producenten moeten extra kritisch zijn op de vraag voor wie het wel of niet noodzakelijk is om op locatie aanwezig te zijn. Ook hier geldt: werk thuis, tenzij het niet anders kan.

Opnamelocaties

Werkzaamheden rondom AV-producties zoals online evenementen kunnen plaatsvinden in studioruimten zoals livestreamstudio’s.

Opnamestudio’s, theaters, bioscopen, musea, concertzalen, monumenten en dergelijke zijn voorlopig gesloten voor publiek. Deze gebouwen mogen wel plaats bieden aan bedrijfsactiviteiten en de medewerkers die daarbij betrokken zijn. Het maken van opnamen in de studio of op locatie voor professionele audiovisuele producties, zoals het streamen zakelijke events zonder publiek, kunnen dus doorgaan.

Op zoek naar een livestream studio?

Het aanbod van locaties die klaar zijn om op professioneel niveau online producties te maken, groeit elke dag. Zo hoef je voor een goede livestream al lang niet meer vanuit een ‘saaie’ studio te zenden, maar kun je ook terecht bij enkele van de mooiste evenementenlocaties die ons land te bieden heeft. En heb je zomaar de meest iconische locaties als decor van jouw livestream event.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.