Versoepelingen voor meetings en events: geplaceerd op 1,5 meter, met CTB, tot 22.00 uur
Vanaf 26 januari gaan er een aantal versoepelingen in voor meetings en events. Dat werd bekend tijdens de persconferentie van 25 januari 2022. Evenementen zijn onder voorwaarden weer mogelijk. Zo geldt er een maximaal aantal bezoekers. Binnen gaat het om een derde van de capaciteit op basis van 1,5 meter afstand. Bezoekers hebben allemaal een vaste zitplaats. Ook doorstroomlocaties mogen weer open. Hierbij geldt een norm van 1 persoon per 5m2. Op al deze locaties is het coronatoegangsbewijs (CTB) van toepassing.
Voor meetings en events geldt:
- Alle evenementen met een vaste zitplaats en doorstroomevenementen, zoals beurzen, zijn toegestaan tussen 05.00 en 22.00 uur.
- Het gebruik van een CTB en het houden van 1,5 meter afstand is verplicht.
- Binnen is een mondkapje verplicht bij verplaatsing. Als je zit, mag hij af.
- Per zaal geldt de 1,5 meter maatregel, wat neerkomt op een maximum van een derde van de reguliere capaciteit, en nooit meer dan 1.250 bezoekers. Doorstroomlocaties daarbij uitgezonderd.
- Voor evenementen buiten geldt maximaal 1 persoon per 5m2.
- Evenementen met meer dan 1.250 bezoekers zijn alleen buiten toegestaan, met vaste zitplaats.
Evenementen met overnachting zijn nog niet toegestaan. Ook niet met het gebruik van coronatoegangsbewijzen.
Horeca
De horeca mag vanaf 26 januari weer open. De heropening gebeurt wel onder enkele voorwaarden:
- Horeca mogen open tussen 05.00 en 22.00 uur.
- Bezoekers moeten een geldig coronatoegangsbewijs tonen en krijgen een vaste zitplaats.
- Iedereen houdt 1,5 meter afstand, behalve op het terras als er ook gebruik wordt gemaakt van kuchschermen.
- Bij bewegingen draagt iedereen een mondkapje. Het personeel draagt altijd een mondkapje.
Doorstroomlocaties
Op doorstroomlocaties, zoals een beurs of andere evenementen binnen waar mensen door elkaar lopen, geldt een norm van 1 persoon per 5m2, tot maximaal 1.250 personen per ruimte.
Coronatoegangsbewijs (CTB)
Een coronatoegangsbewijs is een negatieve testuitslag óf en vaccinatiebewijs óf een herstelbewijs. Kortom, de 3G-maatregel, waar het kabinet op dit moment nog mee blijft werken. Deze wordt in combinatie met een identiteitsbewijs voor iedereen boven de 13 jaar gecontroleerd. Ondernemers en locatiehouders controleren deze met de CoronaCheck Scanner.
Vanaf 1 februari verandert de geldigheid van het coronatoegangsbewijs. Het vaccinatiebewijs is geldig voor 270 dagen (9 maanden) na de laatste prik. Het coronaherstelbewijs is 180 dagen (6 maanden) geldig. Na een boosterprik blijft de geldigheid voorlopig onbeperkt.
Nieuw meetmoment
De huidige maatregelen gelden voor zes weken, tot en met 8 maart. Hierbij is er over drie weken een nieuw weegmoment, op 15 februari.