Discover the finest spaces
Delen

Kabinet opent maatschappij in drie stappen: alle soorten meetings en events weer mogelijk

Het kabinet heeft de maatschappij in drie stappen heropent. Dat werd bekend tijdens de persconferentie van 15 februari. De derde stap werd gezet op vrijdag 25 februari. De anderhalve meter, het dragen van een mondkapje, het coronatoegangsbewijs en het advies om 50% thuis te werken zijn vervallen. Voor staande evenementen binnen met meer dan 500 personen geldt de 1G methode (Testen voor Toegang). Denk daarbij aan bedrijfsfeesten. Het testen geldt niet voor beurzen en congressen, die onder doorstroomlocaties vallen. 

De eerste stap werd direct na de persconferentie gezet en sloeg vooral op 50% thuiswerken. De tweede volgde op vrijdag 18 februari waarbij de anderhalve meter vervalt en het coronatoegangsbewijs nog wordt gehanteerd.

Stap 3: vanaf 25 februari

Vanaf de tweede stap vervallen (bijna) alle maatregelen. Mondkapjes hoeven niet meer gedragen te worden en er hoeft geen anderhalve meter afstand gehouden te worden bij evenementen. Het gebruik van het ctb vervalt ook.

Voor staande evenementen binnen met meer dan 500 personen geldt dat er wordt gewerkt met negatieve testen; de 1G methode. In praktijk zal dit voor de zakelijke evenementenmarkt enkel gelden voor bijvoorbeeld grote bedrijfsfeesten. Dus het geldt niet voor beurzen en congressen; de zogenaamde doorstroomlocaties.

Het advies om 50% thuis te werken vervalt vanaf stap 3 ook. Alleen een aantal basisadviezen zoals geen handen schudden, testen bij klachten, ventileren en hygiëne blijven gelden.

1G methode door middel van Testen voor Toegang

Het coronatoegangsbewijs verdwijnt en er gaat gewerkt worden met negatieve testen bij grotere events. Dit kan via Testen voor Toegang. Hierbij moet iedereen, gevaccineerd of ongevaccineerd, een negatieve test laten zien.

De capaciteit van Testen voor Toegang bestaat uit meer dan 900 locaties in het hele land. De capaciteit is meer dan 500 duizend testen per dag.

Hoe zat dat Testen voor Toegang ook alweer?

Nu de maatschappij weer opengaat en Testen voor Toegang terug in het leven geroepen wordt, is het goed om nog eens te bekijken hoe het ook alweer zat. Hoe werkt Testen voor Toegang voor organisaties en bezoekers?

Vorige stappen

Stap 1: vanaf 16 februari

Vanaf 16 februari geldt het advies om de helft van de tijd thuis te werken. De andere helft mag op kantoor gewerkt worden.

Stap 2: vanaf 18 februari

De tweede stap vindt plaats op vrijdag 18 februari. Alle locaties mogen openblijven tot 01.00 uur. Het coronatoegangsbewijs (ctb) blijft gelden op locaties waar die nu ook getoond moet worden bij meetings en events. Het houden van anderhalve meter afstand en dragen van een mondkapje is niet meer nodig.

Voor meetings en events die binnen plaatsvinden, met minder dan 500 personen, vervalt de vaste zitplaats, het dragen van een mondkapje en het houden van anderhalve meter afstand. Het ctb wordt nog wel gecontroleerd.

Voor events waar meer dan 500 personen aanwezig zijn, blijft een vaste zitplaats gelden. Het houden van de anderhalve meter afstand vervalt. Het dragen van een mondkapje bij verplaatsing en het ctb is nog wel verplicht.

Op 15 maart is er weer een nieuw weegmoment waarop het kabinet de situatie opnieuw beoordeelt.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.