Discover the finest spaces
Delen

Herinneringen aan Studio A12: bekende evenementenlocatie sluit na 25 jaar

De bekende evenementenlocatie en discotheek Studio A12 in Bunnik sluit op 1 mei 2022 na vijfentwintig jaar definitief de deuren. Het is de allereerste venue van Brothers Horeca Groep (BHG) dat inmiddels negentien evenementenlocaties in Midden-Nederland heeft. “Het succes dat we hier vijfentwintig jaar hebben gehad, koesteren we en is de basis geweest voor de groei van BHG,” aldus Marco Peek die samen met zijn broer Rob eigenaar is van de groep. 

Studio A12 begon in 1997 als Uitgaanscentrum Brothers en werd al snel een populaire discotheek in Bunnik en omgeving. Vooral de Classic Cafe avonden waren populair en trok publiek uit het hele land. Marco: “In die beginjaren mochten we alleen in het weekend open, maar vanaf 2006 konden we ook doordeweeks exploiteren. Toen werd Brothers ook een evenementenlocatie voor zakelijke events onder de naam Studio A12.” Het bedrijf van de broers Peek groeide en groeide en bestaat inmiddels uit negentien evenementenlocaties. “Studio A12 is nu de enige locatie waar nachthoreca plaatsvindt. Om de locatie weer helemaal aan de hedendaagse eisen te laten voldoen, moeten we daar flink in investeren. Deze investering doen wij liever in nieuwe toekomstige locaties”, verklaart Marco de sluiting.

Studio A12

De coronacrisis had veel impact op BHG, die onder andere Studio A12 exploiteert. Marco: “We hebben een zware tijd achter de rug, maar BHG kiest nu voor het goed exploiteren van de huidige locaties en zich verder voorbereiden op een mooie toekomst. Ook heeft deze pandemieperiode ons aan het denken gezet. Dat heeft nieuwe plannen opgeleverd en daar past Studio A12 – na al die jaren – helaas niet meer bij.” Ter afsluiting komen er nog een paar feesten aan, speciaal voor de vaste gasten van de discotheek en evenementenlocatie.

Mooie herinneringen zijn er genoeg. “Heel bijzonder waren de succesvolle Classic Cafe avonden. Mensen van tussen de 25 en 50 jaar kwamen uit het hele land en stonden vaak lang in de rij om binnen te komen. Wat zakelijke events betreft staat mij nog een heel mooi evenement van Bol.com bij met een verassingsoptreden van de band Kensington”, aldus Marco. Studio A12 komt na de sluiting op 1 mei in het beheer van een bouwbedrijf.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.