Discover the finest spaces
Delen

Gustafson: sfeervolle pop-up op de Westergasfabriek

In het oude stadsdeelkantoor op de Westergasfabriek opent in 2017 een hotel, maar in de tussentijd geeft de directie van het terrein ruimte aan een vernieuwend concept. Pop-up restaurant, bar en hotel Gustafson opent er op 7 september, en gaat zich duidelijk onderscheiden van de rest van de ondernemingen op het Westergasterrein.

Gustafson opent wel op 7 september, maar zal dan nog een ‘work in progress’ zijn. Pas één maand later is de échte opening, legt één van de initatiefneemsters Elvira Wilthagen van East Village Concepts uit: “De soft-opening is in september. Dan kun je bij Gustafson al heerlijk eten en drinken, maar het geheel is nog niet helemaal af. Waarom moet alles gelikt zijn als het opent? Dat hoeft helemaal niet. We kunnen gasten straks steeds iets nieuws laten zien. Dat is ook wel de charme, dat het in beweging is.”

“Men gaat spreken over iets wat zelfs in het verwende Amsterdam bijzonder vooruitstrevend gaat zijn.”

Verrassend interieurconcept

De meeste gelegenheden op de Westergasfabriek hebben een industrieel karakter, maar Gustafson moet een heel andere sfeer gaan uitdragen. “We gaan voor veel kleur en warmte”, stelt Wilthagen. Er zal uiteindelijk gegeten, gedronken en geslapen worden in een inspirerende omgeving met opvallend design, garanderen de initiatiefnemers. “Men gaat spreken over iets wat zelfs in het verwende Amsterdam bijzonder vooruitstrevend gaat zijn.”

Gustafson is straks in zijn geheel af te huren voor evenementen, vertelt Wilthagen. Zij en mede-initiatiefnemer Frithjof de Waard van Partners in Hospitality kunnen niet wachten om aan de slag te gaan. De Waard: “Het is voor ons enorm spannend om samen met gasten, de aannemer en leveranciers te werken aan de opbouw van dit unieke project.”

De eerste resultaten van de gewaagde aanpak en verbouwing zijn in de week van 7 september te zien.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.