Discover the finest spaces
Delen

Conscious Hotel Westerpark: 100% elektrisch en biologisch

Vanaf nu hoef je echt helemaal nooit meer weg van de Westergasfabriek. Op het terrein, tussen de tientallen evenementenlocaties, kun je nu namelijk ook overnachten. Het nieuwe Conscious Hotel Westerpark opende vrijdag haar deuren, inclusief het nieuwe restaurant ‘Bar Kantoor’. Nog meer reden om hier een kijkje te nemen: in het hele hotel staat duurzaamheid voorop – wat in het restaurant tot een hoogtepunt komt in de fraaie aquaponics wand.

Conscious Hotel Westerpark draait volledig op electriciteit, waardoor er géén gebruik gemaakt zal worden van gas  – bijzonder als je bedenkt dat het pand ooit diende als voormalige werkplaatsen en kantoren van de Westergasfabriek, die gas produceerde voor de stad Amsterdam. Bij Conscious Hotel Westerpark wordt er bovendien volledig op Nederlandse windenergie gedraaid, met een warmte-koudeopslag in de grond.

Bar Kantoor

In het pand wordt veelvuldig geknipoogd naar de oude functie als kantoorpand. Met name restaurant ‘Bar Kantoor’ barst van de ‘kantoorhumor’. Het komt terug in het interieur, in de events en de cocktails. Zo organiseert het restaurant op vrijdag 20 april ‘The Office Party’, kun je op het terras nippen aan ‘De carrièretijger’ cocktail, en bestaat de bar uit oude bureaulades. In de bar worden naast reguliere drankjes, bieren en wijnen, ook huisgemaakte kombucha en signature cocktails geserveerd. Zo mengt ‘De Ambtenaar’ kimchi, wortel, kurkuma en wodka.

In het restaurant is alles 100% biologisch, zo lokaal mogelijk en bij elk product komt een goed verhaal, vertelt chef Dirk Mooren. “Daar zijn we trots op. Het hoort bij ons en het concept. Voor Bar Kantoor fermenteren en wecken we veel seizoensproducten waardoor ze veel langer houdbaar zijn. Daarbij geeft het natuurlijk een extra touch aan gerechten.”

Aquaponics

Bijzonder om te zien is de aquaponics wand in het lounge-gedeelte achter de bar, wat eruit ziet als een groene plantenwand met twee grote aquaria erin. Dit is een oude techniek om kruiden en groenten te verbouwen en vissen te houden, waarbij de mest van de vissen meteen de voedingsstoffen voor de planten zijn. Dit circulaire systeem maakt het duurzame verhaal af.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.