Discover the finest spaces
Delen

Authentiek en vol karakter: 5 Industriële locaties in Amsterdam

This post is also available in: English (Engels)

Wie had kunnen voorspellen dat industriële gebouwen zo’n hit zouden worden als evenementenlocatie? Het stoere karakter en de authentieke uitstraling blijkt bijzonder geschikt als inspirerende setting voor allerlei meetings en events. De vraag naar eventlocaties in oude fabrieken, loodsen en pakhuizen blijft groeien en de locaties zijn anno 2019 populairder dan ooit. Gelukkig is het aanbod groot en blijft er genoeg te kiezen. Wij zetten vijf bekende en minder bekende industriële locaties in Amsterdam op een rij die je absoluut niet mag missen!

DE VEEMVLOER

Dat een industriële setting bij uitstek geschikt is als inspirerende locatie voor meetings en events, bewijst De Veemvloer. Deze expositieruimte ligt in pakhuis ‘Het Veem’, tussen ateliers van kunstenaars, ontwerpers en filmmakers. Met veel break out ruimte is de locatie ideaal voor gezelschappen tot 35 personen. De bakstenen wanden, houten plafondbalken en robuuste pilaren geven de ruimte een stoer, maar tegelijkertijd sfeervol, warm decor voor meetings, events en fotoshoots. Niet voor niets is de Veemvloer de locatie waar VPRO haar programma’s Buitenhof en Boeken opneemt. En door de ramen heb je ook nog eens een prachtig uitzicht over het IJ!

DE KROMHOUTHAL

Zoek je een locatie met een indrukwekkende industriële uitstraling en een creatieve en ondernemende vibe? Met De Kromhouthal in Amsterdam Noord maak je gegarandeerd indruk op je gasten. In deze industriële locatie van ruim 5000m2 werden ooit grote scheepsmotoren gebouwd. Nu is het een toonaangevende bestemming voor events, met authentieke kranen en stalen constructies als het fraaie decor. De locatie is groots en imposant, maar toch flexibel in het gebruik en beschikt over optimale basisvoorzieningen als lichttechniek, verwarming en krachtstroom. En sinds de opening van de Noord/Zuidlijn is de locatie nu heel gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer!

WICKED GROUNDS

De succesformule die begon als een plek om creatieve jonge ondernemers samen te brengen, inspireren en verbinden, is nu na bijna 4 jaar uitgegroeid tot een van de grootste aanbieders van Amsterdam en Rotterdam. Wicked Grounds opende onlangs haar gloednieuwe Conference Center in Amsterdam. Een conferentielocatie maar dan net even anders, met een industriële vibe en vol innovatieve energie. Deze locatie beschikt over 9 inspirerende ruimtes, die zowel los als exclusief te huur zijn en geschikt voor events tot 300 personen. Met gezonde biologische catering en een team van betrokken professionals en hostessen nemen zij alle zorgen uit handen!

WESTERGASFABRIEK

De Westergasfabriek wordt tot ver over onze landsgrenzen gebruikt als dé referentie voor duurzame herontwikkeling van industrieel en monumentaal erfgoed. De voormalige steenkoolgasfabriek transformeerde tot een gezellig stadspark, culturele hotspot en één van de meest gewilde evenementenlocaties in het land. Het terrein vormt met tientallen historische fabrieksgebouwen het perfecte decor om een indrukwekkend event te creëren. En om zeker te weten dat je het maximale uit de mogelijkheden van De Westergasfabiek haalt, helpt de locatie je met advies en kan complete oplossingen bieden in de vorm van totaalproducties. Een event in De Westergasfabriek zal je nooit vergeten!

UP WEST

In de Tuinen van West ligt het evenemententerrein UP West: een verrassende locatie voor grootse bedrijfsfestivals en diverse zakelijke events. Aan de groene rand van Amsterdam is alle ruimte. Op het trendy evenemententerrein vind je onder meer een strand met beachclub, palmbomen en buitenbars en kun je grote events houden in de buitenlucht. Maar ook met kleinere groepen kun je hier terecht! Op het groene terrein staan drie stoere loodsen met een sfeervolle industriële setting. Twee kleine loodsen bieden plaats aan groepen tot 60 personen; de grote loods is geschikt als plenaire ruimte, voor feesten of events tot 300 personen.

This post is also available in: English (Engels)

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.