Discover the finest spaces
Delen

Grote theaterzaal Spant ondergaat deze zomer een metamorfose

De grote theaterzaal van theater- en congrescentrum Spant in Bussum ondergaat deze zomer een volledige metamorfose. Op 3 juli sluit Spant de grote zaal voor een grootscheepse verbouwing. Vanaf begin september gaan de zaaldeuren weer open. “Dan zijn we weer klaar om gasten te verwonderen. Klaar om alle innovaties in te zetten voor de congressen. En klaar om optredens van artiesten met verfijnd licht en geluid nog meer kracht bij te zetten”, aldus Spant. 

Een innovatief ontwerp van (interieur-)architectenbureau Kabaz geeft de zaal een nieuw karakter: “Natuurlijke en duurzame materialen, opvallende vormen en spectaculaire licht- en geluidinstallaties doen hun intrede. Alles om de beleving van de gasten nog meer te versterken.” Spant had al langer plannen om Podium Eén (de grote theaterzaal) aan te pakken, maar zette die plannen tijdens de coronapandemie tijdelijk in de ijskast. “Nu mensen de gang naar het theater en evenementen weer hebben gevonden en de behoefte om elkaar te ontmoeten groter is dan ooit, zetten we de plannen door.”

Spant

Het nieuwe ontwerp van de grote theaterzaal, is volgens Spant gebaseerd op drie pijlers: “De gasten, of ze nou komen voor een theatervoorstelling of een congres, moeten een gevoel van warmte en luxe ervaren. De hypermoderne licht- en geluidsinstallaties zijn dynamisch en versterken alles wat er gebeurt op het podium. En alle materialen die gebruikt worden, zijn zo duurzaam mogelijk. Zo blijft Spant vooruitstrevend op het gebied van gastvrijheid, techniek en duurzaamheid. Kom je de nieuwe zaal binnen, dan trekken de wanden direct je aandacht. Ze zijn opgebouwd uit driehoekige – een soort stealth-achtige – vormen. Het excentrieke lichtontwerp versterkt de licht- en schaduwwerking van de wanden. En de warme, natuurlijke kleuren en nieuwe theaterstoelen zorgen voor een gevoel van comfort.”

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.