Discover the finest spaces
Delen

Slot Zeist neemt met lach en een traan afscheid van De Oranjezomer

Met je locatie ruim een maand lang twee keer per dag als decor fungeren van een veelbekeken televisieprogramma. In die gelukkige omstandigheid verkeert Slot Zeist momenteel dankzij het gastheerschap voor de populaire SBS-talkshow De Oranjezomer met presentator Wilfred Genee en zijn vaste tafelgasten Rene van der Gijp en Johan Derksen. Maar na maandag zit het avontuur erop…

Slot Zeist was ooit het lustoord van Willem Adriaan, graaf van Nassau-Odijk en kleinzoon van prins Maurits. Nu is het onder meer een ideale plek voor vorstelijke evenementen in combinatie met het opsnuiven van historie en het genieten van kunst en cultuur. Het zeer centraal gelegen Slot ademt een en al historie, wordt omringd door prachtige Engelse tuinen en beschikt over prachtige stijlzalen ideaal voor onder meer zakelijke bijeenkomsten en events.

Op maandag 12 juli vindt de laatste uitzending van De Oranjezomer plaats vanuit het in de tuin van Slot Zeist opgebouwde paviljoen. Daar schoven de afgelopen weken ook bekende gasten zoals Dick Advocaat, Johan Boskamp en Wim Kieft tijdens het EK Voetbal regelmatig aan om hun bijdrage te leveren. Na 12 juli verkast De Oranjezomer naar Droompark de Zanding in Otterlo. Op die locatie worden dan dagelijks in twee uitzendingen (20.00 uur en 23.00 uur) opnieuw het laatste nieuws en actualiteiten besproken met als belangrijk onderdeel de laatste week van de Tour de France, later gevolgd door de Olympische Spelen.

Ook op Radio Veronica

Salesmanager Meggie van Dijk van Slot Zeist is enorm enthousiast over de samenwerking met de televisiemakers: “En het bleef niet alleen bij televisie: Wilfred Genee presenteerde vanaf onze majestueuze locatie ook iedere middag nog zijn radioshow op Veronica. Daar werden we zonder het gevraagd te hebben ook regelmatig genoemd dus qua exposure was ook dat helemaal top.”

Van Dijk vertelt dat SBS al in november 2019 aanklopte met de vraag of ze tijdens het EK Voetbal 2020 bij Slot Zeist terecht konden: “Daar zeiden we natuurlijk ja op. Maar toen de coronacrisis in maart 2020 uitbrak en het EK werd uitgesteld, kwam alles stil te liggen. Gelukkig konden we deze zomer in de herkansing. We kregen zelfs de mogelijkheid om weer wat publiek te ontvangen, dus dat is helemaal top. De reacties op onze medewerking aan dit programma zijn stuk voor stuk positief. Het ziet er op televisie dan ook fantastisch uit: het Slot wordt prachtig uitgelicht en vooral de fotoprojecties op de voorgevel zijn waanzinnig. Het plaatje klopt gewoon. De samenwerking met de teams van SBS en Veronica verliep heel soepel. Iedereen voelt zich thuis in het Slot. Veel medewerkers slapen bovendien in ons nabijgelegen hotel Oud London.”

Slottuintheater

Aanvankelijk was het de bedoeling dat in het te overdekken Slottuintheater tijdens de wedstrijden van Oranje steeds 1000 fans aanwezig zouden zijn om de duels op een groot scherm te bekijken. “Dat kon door de coronamaatregelen helaas niet doorgaan. Maar los daarvan is het een fantastische tijd geweest waarbij andere zaken zoals huwelijken soms parallel liepen met alle activiteiten rond De Oranjezomer. Dat was soms een beetje puzzelen, maar het is allemaal heel goed verlopen,” vertelt Van Dijk die de smaak weer helemaal te pakken heeft. “We staan echt in het middelpunt van de belangstelling momenteel. Zo hadden we hier onlangs ook al opnames voor het tv-programma Het Perfecte Plaatje en is ook Married At First Sight hier vaak te gast.”

Ook de aanvragen voor zakelijke bijeenkomsten en events komen weer gestaag binnen, volgens Van Dijk: “Het lijkt wel of iedereen aan het plannen is geslagen, zakelijk maar ook privé. Het is dan ook een heel raar en vervelend jaar geweest voor iedereen. Nu lijkt er weer ruimte te zijn voor vergaderingen, bijeenkomsten, diners, bedrijfsuitjes en ga zo maar door. Na maandag verdwijnt dus de extra reuring die De Oranjezomer met zich meebracht, maar stil zal het op Slot Zeist gelukkig zeker niet worden. We kijken met veel plezier terug op dit avontuur, maar zullen Wilfred, Rene, Johan en de rest van het team absoluut gaan missen.”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.