Discover the finest spaces
Delen

Gooiland Hilversum breidt uit met hotel

Het hotelcomplex ondergaat een grootse metamorfose

Groot nieuws: evenementenlocatie Gooiland gaat fors uitbreiden. Per 1 januari 2017 is de evenementenlocatie eigenaar van het bijbehorende Amrâth Hotel. Het hotelcomplex ondergaat een grootse metamorfose.

Het monumentale Gooiland werd in de jaren ’30 ontworpen door architect Jan Duiker. Van het oorspronkelijke ontwerp is na ruim 80 jaar weinig meer over. Het interieur en de sfeer worden daarom goed aangepakt. Het gebouw moet weer de allure van toen krijgen, met binnenin het nieuwste van het nieuwste, vertelt Petroy Blaauw, operationeel directeur. “De geest en gedachten van de architect moeten terugkomen in het nieuwe hotel. Alle renovaties zijn nog een verrassing, maar wat wij wel kunnen aankondigen is dat het enorm bijzonder is en past binnen de voorstad van Amsterdam.”

Gooiland - VSOP - 12-06-2015

[Foto: Tycho’s Eye Photography]

Zakelijk met warme uitstraling

Het hotel en de evenementenlocatie worden dankzij deze uitbreiding beter op elkaar aangesloten. De zakelijke uitstraling van het hotel wordt gecombineerd met de warmte waar mensen naar op zoek zijn. Verder gaat de service centraal staan in het nieuwe hotel; het zal de gasten aan niks ontbreken. Handgeschreven attenties, kennis van de gasten en een verzorgd interieur zullen onmisbare elementen zijn.

Bedrijven en evenementen

Doordeweeks richt Gooiland zich op bedrijven die congressen of vergaderingen hebben en dan ook een overnachtingsplaats zoeken. In het weekend verwacht Gooiland meer gasten te mogen ontvangen die theaterbezoeken combineren met een hotelovernachting.

In december zal het hotel voor minimaal één maand sluiten voor deze enorme renovatie. Hoe het hotel gaat heten is nog onbekend, Amrâth Hotel wordt het in ieder geval niet.

Gooiland HilversumDirecteur Philip Lamers tekent voor de koop van het hotel [Foto: Evenementenlocatie Gooiland]

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.