Discover the finest spaces
Delen

Vergaderen aan het water bij nieuwe locatie Wildschut-Hilversum

Tijdens corona opende Wildschut-Hilversum als nieuwe locatie voor meetings en events. Met verschillende ruimten voor zo’n honderd mensen, maar ook voor kleinschalige sessies, kom je hier samen tijdens een diner, bedrijfsfeest of vergadering. Het naastgelegen restaurant met chef-kok verzorgen de culinaire invulling van evenementen. 

Het voormalig botenhuis ligt naast het vroegere watersport paviljoen Wildschut, nu Dudockx Bar & Kitchen. Wildschut-Hilversum is ontworpen door Willem Marinus Dudok en werd gebouwd eind jaren 30 van de vorige eeuw. “Het pand ligt op het mooiste plekje van de sporthaven,” vertelt Femke Terra. De locatie opende tijdens corona haar deuren. “Een feestelijke grootse opening is er niet geweest. Het waren onrustige tijden. Daardoor is de locatie nog voor veel mensen een verborgen pareltje!” Volgens Femke is het tijd om daar verandering in te brengen.

Het botenhuis, dat is omgedoopt tot Wildschut-Hilversum, heeft recentelijk een ingrijpende renovatie ondergaan. Er is daarbij gelet op het behoud van originele elementen als houten balken. Toch heeft de locatie een moderne uitstraling gekregen met glazen puien en zwart staal. Femke vult aan: “Het zachtgroene fluwelen meubilair in combinatie met de groene en waterrijke omgeving geven de locatie een gezellige warme sfeer.”

Wildschut-Hilversum

“Tegenwoordig is Wildschut-Hilversum een stijlvolle locatie voor diverse bijeenkomsten, zoals feesten, vergaderingen en bruiloften,” vertelt Femke. “Het naastgelegen watersport paviljoen Dudockx Bar & Kitchen verzorgt onder leiding van chef-kok Yoeri van Slooten het culinaire gedeelte van de locatie. Een privé diner door de chef is ook in de open keuken van Wildschut-Hilversum mogelijk.”

Je vindt drie ruimten in Wildschut-Hilversum. The Upper Deck, The Lower Deck en The Bridge, namen die allen een knipoogje zijn naar het nautische leven. Ze zijn apart beschikbaar, maar het pand is ook exclusief af te huren. “De benedenzaal (Lower Deck) is uitgerust met een open keuken, bar en biertap. Vanuit deze zaal hebben gasten zicht op de sporthaven en kan je op een zonnige dag genieten van de ondergaande zon. In de zaal kunnen staand 100 personen terecht. Ook in The Upper Deck kan je eenzelfde groep kwijt. The Bridge is klein maar fijn, en te huur voor onder andere 1 of 1 gesprekken.”

“Voor de deur liggen een aantal boten, met wijnnamen als Meursault, Pouilly-Fuissé, Amarone, Rioja en Chassagne-Montrachet. Ze horen bij de locatie en zijn te huur om iets te vieren, of om simpelweg te ontspannen voor een rondje op de Loosdrechtse Plassen. Ook hier biedt Wildschut-Hilversum in samenwerking met Dudockx Bar & Kitchen de mogelijkheid deze vaartochten onvergetelijk te maken met heerlijke hapjes en drankjes aan boord.”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.