Discover the finest spaces
Delen

Fokker Terminal Den Haag stuk duurzamer met zonnecentrale

Je evenement in Fokker Terminal Den Haag is ineens een stuk duurzamer geworden. Het dak van de locatie werd voorzien van een heuse zonnecentrale, bestaande uit maar liefst 600 zonnepanelen op een oppervlak van 1000 vierkante meter. De installatie moet de locatie voorzien in ongeveer 70 procent van de totale jaarlijkse energiebehoefte.

De Fokker Terminal is een succesvolle congres- en evenementenlocatie in Den Haag. Jaarlijks vinden hier circa 60 één en meerdaagse grootschalige nationale en internationale congressen en evenementen plaats. De locatie heeft bovendien grote ambities voor uitbreidingen, die ze de komende jaren wil doorvoeren. Deze zonnecentrale is een mooie eerste stap daarin.

Verantwoord ondernemen

Voor het project ontving de Fokker Terminal een SDE subsidie van het Rijk, waarmee zij meewerkt aan de gemeentelijke duurzaamheidsambitie van Den Haag. De installatie gaat ongeveer 164.000 kWh per jaar produceren, wat zorgt voor een CO2-reductie van zo’n 100 ton per jaar. Tom Verhaar, directeur van de Fokker Terminal heeft circulaire economie en maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel staan. Zo wordt er onder andere ook 5 miljoen liter drinkwater gecompenseerd in ontwikkelingslanden. Verhaar is blij met de samenwerking met de gemeente Den Haag. Zij hebben het dak beschikbaar gesteld om de zonnecentrale mogelijk te maken.

Voor Den Haag is de verduurzaming van Fokker Terminal ook een mooie stap. De gemeente wil dat alle gebouwen in de stad in 2040 klimaatneutraal en aardgasvrij zijn. Voor de energie- en warmtevoorziening wil de gemeente overgaan op duurzame energie uit de zon, water, wind of aarde. De realisatie van de zonnepanelen op de Fokker Terminal is een mooie stap op weg naar een klimaatneutraal Den Haag. In Den Haag is nu ongeveer 14 MW gerealiseerd. Dit project voegt daar weer 1% aan toe.

zonnecentrale fokker terminal
Op de foto van links naar rechts: Tom Verhaar (Fokker Terminal), Wethouder Wijsmuller (Gemeente Den Haag) en Leendert Florusse (Rooftop Energy). Foto: AVEQ Den Haag
X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.