Discover the finest spaces
Delen

Event Case: innovatie in de spotlight bij jubileumdag RVO in de Fokker Terminal

Locaties komen pas echt tot leven tijdens een event! Daarom licht GreaterVenues de mooiste locaties uit in de rubriek Event Case. In deze aflevering duiken we in de feestelijke viering van het 70-jarig bestaan van het Innovatie Attaché Netwerk, georganiseerd door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Het toneel van deze bijzondere dag was de Fokker Terminal in Den Haag. Met een internationale opkomst van meer dan 400 gasten uit alle hoeken van de wereld was dit een grootschalig evenement, gefocust op baanbrekende technologieën en maatschappelijke innovaties.  

Sales- en projectmanager Karen Ruesink van de Fokker Terminal vertelt: “De jubileum-dag was het hoogtepunt binnen een programma dat maar liefst een week duurde. We verwelkomden niet alleen in nnovatieattachés uit verschillende landen, maar ook minister Micky Adriaansens van Economische Zaken en Klimaat. Een unieke kans om grensoverschrijdende verbindingen te leggen voor Nederlandse bedrijven wereldwijd.”

Fokker Terminal

De Fokker Terminal is een unieke evenementenlocatie die gevestigd is in de voormalige school voor luchtvaarttechniek aan de rand van het centrum van Den Haag. De hangar waarin de studenten vroeger aan vliegtuigen sleutelden, is nu het imposante hart van de locatie waar speciale evenementen en congressen plaatsvinden.

De jubileumdag begon met een feestelijk ontbijt voor een selecte groep gasten. Daarna volgde een plenair programma en waren er ook verdiepingssessies in de subzalen. De paneldiscussie vond plaats in de Motorruimte. Na de lunch werd de beursvloer geopend in de Hangar.

“Met de beursvloer was wel iets bijzonders aan de hand”, vertelt Karen. “Die was voor dit event speciaal ontworpen door het bedrijf Brandcode. De opdrachtgever wilde namelijk geen traditionele beursvloer vanwege het innovatieve karakter van het event. Het kleurrijke en speelse resultaat gooide hoge ogen. Tot slot van deze feestelijke dag werd er aan het eind van de middag nog feestelijk geborreld door ongeveer 400 gasten.”

Samenwerken als kernwaarde

De reacties van de aanwezigen waren uiterst positief: “Het zag er ook gewoon heel erg goed uit qua vormgeving en styling. Het is ook een mooi voorbeeld van hoe intensief wij samenwerken met onze opdrachtgevers en partners in de aanloop naar een event om zaken door- en af te spreken. Zo hebben we meerdere meetings met RVO gehad om te kijken hoe we voor alle betrokken partijen een zo goed mogelijk event konden neerzetten. We hebben het echt ‘samen’ gedaan, en ja: het resultaat mocht er zijn. Het is een ontzettend mooi event geworden waarbij alles eigenlijk is gegaan zoals we het voor ogen hadden. Het feit dat er veel verschillende onderdelen waren en de groepsgrootte continu veranderde maakte het productioneel gezien redelijk complex. Maar dat is bij de Fokker Terminal heel gebruikelijk!”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.