Discover the finest spaces
Delen

Felix Meritis Amsterdam heropent in maart 2020

De monumentale evenementenlocatie Felix Meritis in Amsterdam laat weten reserveringen voor events aan te nemen vanaf maart 2020. Het pand aan de Amsterdamse Keizersgracht is sinds januari 2017 dicht in verband met een grondige renovatie. Naast alle renovatiewerkzaamheden wordt er ook een nieuwe ruimte gecreëerd: de Felixfoyer, waarvan we hierboven een eerste impressie mogen tonen.

Het pand van Felix Meritis stamt uit 1777 en was het hoofdkwartier van het genootschap Felix Meritis dat zich richtte op de bevordering van kunst en wetenschap. In de jaren zestig werd het een cultuurpaleis onder de naam Shaffy Theater en traden Ramses Shaffy, Liesbeth List en Freek de Jonge er regelmatig op. Sinds 2016 kunnen de zalen gehuurd worden voor zakelijke evenementen. In 2017 sloten de deuren van het monumentale gebouw voor maar liefst drie jaar om alles grondig aan te pakken. Verbetering van de akoestiek, belichting en techniek is hierbij een van de prioriteiten. De interieurarchitecten van i29 gaan het interieur verzorgen in het vernieuwde Felix Meritis.

Felix Meritis, Amsterdam
Het Felix Meritis pand wordt sinds 2017 grondig gerenoveerd. Foto: Bart Grietens

Felix Meritis

Naast de renovatie van ongeveer alles komt er ook een compleet nieuwe ruimte bij. Aan de voorkant van het pand is de Felixfoyer gemaakt met een enorm daklicht. Deze zaal is ideaal voor ontvangsten of juist als afsluiting. Er is een bar aanwezig en er kunnen zo’n 120 personen in de ruimte terecht. Verder is de Teekenzaal wat groter geworden door enkele wanden te verwijderen. Hierdoor is de zaal een multifunctionele open ruimte geworden die gebruikt kan worden voor presentaties of als break-out ruimte.

Felix Meritis heeft in totaal zeven zalen die allemaal een eigen karakter hebben. Hier kunnen 120 tot 400 personen terecht. De totale capaciteit van het karakteristieke gebouw bestaat uit 800 personen.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.