Discover the finest spaces
Delen

En toen kwam Corona: wat gebeurt er met de locaties die nu zouden openen?

Het complete programma was samengesteld, leveranciers geregeld en er werd vooral erg lang naar uitgekeken. Veel nieuwe, vernieuwde of gerenoveerde evenementenlocaties zagen hun grote opening sinds de beperkingen vanwege het Corona virus in het water vallen. Hoe ga je hiermee om? We gingen na wat er gaat gebeuren met de nieuwe locaties Markthal Purmerend en Bibliotheek Neude en de gerenoveerde locaties Felix Meritis en Hard Rock Hotel Amsterdam American die allemaal binnenkort open zouden gaan.

“We blijven positief. Uiteindelijk gaan we gewoon open”, zegt Sander Mook, commercieel manager van Markthal Purmerend opgewekt. “Er wordt ons van alle kanten een hart onder de riem gestoken door Purmerenders die al maanden benieuwd zijn naar hoe ons gebouw er nou van binnen uit ziet. Helaas moeten we allemaal nog even geduld hebben.” Het hele plan lag er al: op vrijdagavond 20 maart zou er een besloten opening zijn in samenwerking met de gemeente met live muziek, hapjes en drankjes, op zaterdagmiddag kon iedereen binnen komen kijken, waren er foodtrucks en was er van alles te doen voor kinderen. En op zaterdagavond zou Markthal Purmerend eindelijk by night te zien zijn met zijn spectaculaire verlichting. Sander: “Dat plan blijft gewoon liggen en verplaatsen we naar een nieuwe datum. Hierover heb ik ook goede afspraken kunnen maken met al onze leveranciers. Op dit moment hebben we alleen nog geen idee wanneer dat gaat zijn. Alles is nog zo onzeker op dit moment.”

Onzekerheid

Voor het compleet gerenoveerde en verbouwde pand van Bibliotheek Neude in Utrecht stond ook een spectaculaire opening op de planning. “Prinses Laurentien zou de bibliotheek afgelopen vrijdag 13 maart officieel openen en daarna stond een gratis openingsprogramma van twee weken op de agenda. Met allerlei activiteiten en lezingen van veel bekende schrijvers. Ontzettend jammer dat dit niet door kan gaan en ook voor alle collega’s die hier zo hard aan hebben gewerkt. Maar iedereen in Nederland zit natuurlijk met soortgelijke problemen”, vertelt Nadia Doudou van Bibliotheek Neude. “Op dit moment hebben we geen idee wanneer we wel open kunnen. Hierbij houden we ons aan de adviezen van het RIVM.” Voordat de Corona maatregelen werden afgekondigd was de splinternieuwe bibliotheek wel al even open voor journalisten. Nadia: “Daardoor heeft het publiek wel al wat over ons kunnen lezen en een beeld gekregen van hoe mooi alles eruit ziet. Daar ben ik heel blij om. Want na de lange verbouwing was de opening iets waar veel Utrechters naar uitkeken.”

Ook het nieuwe Hard Rock Hotel Amsterdam American is het resultaat van een flinke verbouwing. Het bekende American Hotel werd de afgelopen maanden omgebouwd naar het Hard Rock concept. “We zijn blij dat de verbouwing nu ongeveer af is en dat het grootste gedeelte voor de Corona problematiek is gebeurd”, vertelt Léon Dijkstra, CEO van Eden Hotels dat de eigenaar is van het American Hotel en straks het Hard Rock Hotel. “De formele overgang naar de nieuwe naam zou eigenlijk op 1 april gebeuren, maar omdat de mensen van Hard Rock International uit allerlei landen moeten komen, is dat nu niet haalbaar. In juni wilden we een feestelijke opening organiseren voor iedereen, maar ook dat staat nu op losse schroeven. Het is een erg onzekere tijd.” Eden Hotels besloot dinsdag al zijn hotels te sluiten behalve het American Hotel. Léon: “Een heftige beslissing. Omdat we in het American Hotel bezig zijn met de laatste fase van de verbouwing, de detaillering, kan het personeel zich daarmee bezighouden en hoeven we daar niet dicht.”

Nog langer wachten

Tot slot is er Felix Meritis in Amsterdam, die na een verbouwing die maar liefst drie jaar geduurd heeft op 20 maart eindelijk haar deuren zou openen. De locatie wilde groots aftrappen met een spraakmakend openingsfestival over artificial intelligence, met talkshows, games, muziek, workshops en meer en een line-up van 45 (inter)nationale kunstenaars en programmeurs. ‘Me, Myself and A.I.’ is uitgesteld, zo meldt de locatie op haar website – net als alle andere programma’s en evenementen die gepland stonden tot en met 6 april. Nog even geduld hebben dus, voor we deze bijzondere nieuwe locaties kunnen bewonderen!

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.