Discover the finest spaces
Delen

De meest bijzondere pop-up restaurants en tijdelijke terrassen!

Voor wie van bijzondere avondjes uit houdt, wordt de zomer van 2020 er een om nooit te vergeten! Vanaf 1 juni mogen horecagelegenheden open (met binnen maximaal 30 gasten) en kunnen de terrassen naar buiten. Ook de hele bijzondere locaties, waar je normaal gesproken alleen terecht kunt voor besloten evenementen, grijpen deze kans om weer mensen te ontvangen met beide handen aan. Dus: ga picknicken op een historisch fort, geniet van een uitgebreid diner middenin een monumentale kerk of een barbecue bovenop een dakterras. Wij verzamelen de meest bijzondere pop-up restaurants en terrassen in deze lijst, die we regelmatig zullen updaten met nieuwe locaties. Ken jij een locatie die in deze lijst niet mag ontbreken? Mail die naar redactie@greatervenues.com!

Bar l ‘Europe Kasteel Woerden, Woerden

Beleef het Europese zomervakantiegevoel op het grootste terras van Woerden! Bij Bar l’Europe, de pop-up bar op het terras van Kasteel Woerden, geniet je van een Britse High Tea, een Duitse Bierproeverij, een Spaans-Portugese tapas schotel, een Scandinavische Fika, Italiaanse antipasti of een Frans getinte High Wine. Ook even lekker aanwippen en genieten van een heerlijk biologische biertje of wijntje is mogelijk!

Beurs van Berlage, Amsterdam

Stel je voor: dineren op de plek waar in 2002 kroonprins Willem-Alexander en prinses Máxima zijn getrouwd! Exclusief op de zaterdagavonden in juli verplaatst Bistro Berlage in de Beurs van Berlage haar tafels naar de Grote Zaal. Op deze exclusieve plek kun je genieten van een uitgebreid driegangendiner van de nieuwe menukaart, met bijpassend wijnarrangement. Om het gevoel van deze unieke locatie compleet te maken, leer je tijdens het diner meer over de geschiedenis van de Beurs en haar architect.

Reserveren en meer informatie

Buitenplaats Amerongen, Amerongen

Het Poortgebouw bij Kasteel Amerongen is normaal gesproken alleen beschikbaar voor besloten bijeenkomsten. Maar deze zomer kan je er ook terecht voor een heerlijke hamburger! Gatehouse Burgers is het tijdelijke burgerrestaurant op landgoed Buitenplaats Amerongen, en is de hele zomer open. Je geniet hier van de beste burgers, op een unieke plek met uitzicht op Kasteel Amerongen.

De Lik, Utrecht

Op de luchtplaats van de voormalige gevangenis aan het Wolvenplein in Utrecht werd vroeger gebasketbald, ontspannen en gerookt. Deze zomer is de luchtplaats dé plek voor een gezellige borrel, lunch of diner. Vanaf je terrastafel kijk je uit op het oude cellencomplex en de gevangenismuur. Ieder zit hier in zijn eigen cirkel met een tafel en een stoel: heel flexibel en daarom ook geschikt voor grotere gezelschappen! Het terras wordt gerund door cateraar Bakx & Meijer, die ook De Lik als evenementenlocatie beheert. De uitval van de inkomsten uit de eventcatering proberen zij deels op te vangen door middel van het terras.

Drechtfort de Stelling, Uithoorn

Het Drechtfort in Uithoorn ligt prachtig aan de Amstel en is onderdeel van de Stelling van Amsterdam. Deze zomer kun je hier niet alleen van de prachtige omgeving genieten, maar ook van heerlijke gerechten. Tot en met 31 augustus is hier het pop-up restaurant Drechtfort de Stelling, ontstaan vanuit een samenwerking tussen Drechtfort, Sonah Catering en Bläser Catering. Het grote terras aan het water is deze periode in zijn geheel overkapt zodat het hier ook bij wat minder goed weer nog heerlijk vertoeven is. Maar bij slecht weer kan er ook binnen in de gewelven gedineerd worden, die omgetoverd zijn tot een sfeervol restaurant.

Reserveren en meer informatie

Felix Meritis, Amsterdam

Geniet jij stiekem het meest van het toetje? Ga dan naar Felix Meritis voor vijf gangen desserts door een van de beste patissiers in ons land! The Food-Line up slaat de handen ineen met verschillende topchefs en enkele iconische plekken in de hoofdstad, om voor jou een onvergetelijke avond uit te organiseren – helemaal corona proof. In Felix Meritis presenteren Bart de Gans en Maurits van Vooren ‘Room for dessert’. Table for two wordt voor maximaal 30 gasten op alle vrijdagen, zaterdagen en zondagen in juni georganiseerd. Deelnemende venues zijn Felix Meritis, Mayor Manor, Westergas, Jimmy Woo, Vondelkerk en Capital C en meer locaties worden nog bekend gemaakt. Tafels zijn vanaf 1 juni te reserveren.

Reserveren en meer informatie

Fort de Batterijen, Nieuwegein

Fort de Batterijen opent op 1 juni het grootste terras van de provincie Utrecht! Deze sfeervolle recreatie- en evenementenlocatie ligt op fietsafstand van Houten, Nieuwegein en Utrecht centrum op een voor velen nog onontdekte plek. Het fort ligt op een terrein van twee hectare weelderige natuur met monumentale gebouwen uit de 19e eeuw, omringd door water en gelegen aan het Amsterdam-Rijnkanaal. Vijf dagen per week kun je hier met familie en vrienden genieten van speciaalbiertjes, op hout gegaarde pizza en akoestische muziekoptredens. Vanaf 12 uur wordt lunch geserveerd waardoor het ook een inspirerende werkplek is, of om onder het genot van een cappuccino te brainstormen met een collega.

Gooiland, Hilversum

Het is lang niet bij iedereen bekend, maar het rijksmonument waarin evenementenlocatie Gooiland in Hilversum gevestigd is heeft een briljant dakterras! Normaal gesproken is het terras voor de gasten van het hotel, maar vanaf 1 juni is het terras onder de naam Roeff open voor iedereen. Bij Roeff kun je de hele dag terecht, van ’s ochtends vroeg voor een uitgebreid ontbijt tot ’s avonds laat voor de lekkerste, zomerse cocktails. Dé plek in Hilversum waar je komt lunchen met collega’s, met een borrel de week bespreekt of gerechten deelt met je vrienden. Zak heerlijk onderuit op de loungebanken en geniet met relaxte achtergrondbeats van het uitzicht op de Sint Vituskerk.

Het Witte Kasteel, Loon op Zand

Het Witte Kasteel in Loon op Zand opent deze zomer als pop-up restaurant in samenwerking met cateraar Cookaholics. Normaal gesproken verzorgt Het Witte Kasteel bruiloften, verjaardagen en bedrijfsevenementen in en rondom het kasteel. Samen met haar vaste culinaire partner Cookaholics zoeken zij nu een andere manier om mensen te verblijden. Het Kasteel en landgoed werd ingericht als een prachtig pop-up restaurant. Geniet bij mooi weer van een heerlijk diner op de binnenplaats, met een geweldig uitzicht op de grachten, kasteeltuin en het kasteel. Mocht het weer tegenvallen, dan verplaatst het diner naar binnen in het kasteel.

InnStyle, Maarssen

Aan de rand van Utrecht, aan de Maarsseveense Plassen, bevindt zich evenementenlocatie InnStyle. Normaal richten zij zich voornamelijk op zakelijke bijeenkomsten en evenementen. De ruime ligging in een prachtige waterrijke en groene omgeving biedt ruimte en die komt nu goed van pas. De ruime, gevarieerde binnen-buitenruimtes zorgen voor een lichte en zomerse plek om samen te genieten. Vanaf 11 juli lanceert deze verborgen parel het concept ‘Saahm’, dat staat voor Samen Aan Het Meer. Hier kan je een plek reserveren aan het water en heerlijk genieten van lokale en pure gerechten van de menukaart. En als tussendoortje kies je voor bijvoorbeeld suppen, kanoën, jeu de boules of een ronde rond de plas met een kickbike. Zo waan je je toch even echt in vakantiesferen!

Jimmy Woo, Amsterdam

Ooit gedacht dat je een dim sum-diner zou eten op de dansvloer van de Amsterdamse club Jimmy Woo? Dat kan straks met Table for Two van cateringbureau The Food-Line up uit Amsterdam. Het cateringbureau slaat de handen ineen met verschillende topchefs en enkele iconische plekken in de hoofdstad, om voor jou een onvergetelijke avond uit te organiseren – helemaal corona proof. Table for two wordt voor maximaal 30 gasten op alle vrijdagen, zaterdagen en zondagen in juni georganiseerd. Deelnemende venues zijn Felix Meritis, Mayor Manor, Westergas, Jimmy Woo, Vondelkerk en Capital C en meer locaties worden nog bekend gemaakt. Tafels zijn vanaf 1 juni te reserveren.

Johan Cruijff ArenA, Amsterdam

Dineren langs de lijn van het veld in de Johan Cruijff ArenA: een droom voor menig supporter. Maar die wordt in juli en augustus werkelijkheid! Aan de rand van het ArenA-veld verrijst vier weken lang het pop-up restaurant ‘Langs de Lijn’ waar je kunt genieten van een uitgebreid driegangendiner. Ook een bezoek aan de kleedkamer van Ajax, de spelerstunnel en de dugouts staan op het menu. “Fans moeten al lange tijd het voetbal in de Johan Cruijff ArenA missen. “Daarom willen we in deze bijzondere tijden iedereen voor een keer deze unieke ervaring bieden”, aldus Henk Markerink, algemeen directeur Johan Cruijff ArenA. Het tijdelijke restaurant ’Langs de Lijn’ is geopend van donderdag 9 juli t/m zondag 2 augustus 2020, elke donderdagavond t/m zondagavond.

Kasteel de Keverberg, Kessel

Lekker picknicken of simpelweg genieten van een lekker ijsje? In de kasteeltuin van Kasteel De Keverberg kun je dat deze zomer combineren met een bezoek aan het kasteel. IJssalon Clevers plaatste een tijdelijk paviljoentje in de kasteeltuin en je kunt picknickmanden en koffie afhalen afhalen. Bij mooi weer is de Clevers Keverberg Kiosk iedere dag geopend. In juli en augustus is ook Kasteel De Keverberg dagelijks geopend.

Kasteel Wijenburg, Echteld

Wat is romantischer dan een diner in een echt kasteel? Event- en trouwlocatie Kasteel Wijenburg opent in de maanden juni, juli en augustus op vrij- en zaterdagen als pop-up restaurant zodat je in de prachtige kasteeltuin en binnen in het kasteel kunt genieten van een heerlijk diner. Helemaal nieuw is dat overigens niet: voordat het kasteel in 1988 een evenementenlocatie werd, was er een vermaard restaurant in de Wijenburg. Die tijden gaan nu voor drie maanden herleven. Iedere maand wordt een ode aan de culinaire klassiekers van een land, te beginnen met Frankrijk, in juli Italië en in augustus aan Spanje.

Landgoed Brakkesteyn, Nijmegen

Deze zomer opent Landgoed Brakkesteyn in Nijmegen een heerlijk pop-up terras. Van woensdag tot en met zondag kan je plaatsnemen op het ruime terras van het landhuis om te genieten van de groene omgeving, een groot aanbod aan wijnen, cocktails en bites! Meer zin in een picknick? Ook dat is mogelijk. Neem een heerlijk gevulde mand mee voor lunch of borrel en ga lekker in het park zitten. En vergeet af en toe niet een blik te werpen op het Landhuis: dat is de afgelopen maanden opgeknapt en staat er weer prachtig bij!

Level Eleven, Amsterdam

Level Eleven, gevestigd in de Zilveren Toren naast Amsterdam Centraal, gaat deze zomer open als ‘Pop-up Skybar’. In juli en augustus is de 11e etage van de evenementenlocatie speciaal geopend voor publiek en heb je de kans om te genieten in de hoogste bar van het historische centrum met een magisch 360 graden uitzicht over Amsterdam.

Reserveren en meer informatie

Groovy Tables the Picknick Edition, @HoogtIJ, Amsterdam

Groovy Tables is terug! Hét zomer rooftop event van de afgelopen twee jaar krijgt dit jaar een speciale editie. Het dakterras van HoogtIJ is omgetoverd tot een groen zomerpark met picknick tafeltjes, een volle koelbox, je eigen Green Egg, groovy sounds uit de boxen en jouw vrienden en vriendinnen – met een waanzinnig mooi uitzicht over de stad. Jouw eigen BBQ-Picnic-Borrel op de Rooftop van HoogtIJ in Amsterdam Noord? Met afstand hét beste voor je uitzicht deze zomer!

Machinegebouw Westergas, Amsterdam

Thuis barbecueën is lekker, maar wat dacht je van een vijfgangen bbq-diner door BBQ-held Jord Althuizen? The Food-Line up slaat voor deze ‘Table for two’ de handen ineen met de bbq-chef voor een Mighty Meaty Dinner in het Machinegebouw op de Westergas. Table for two wordt voor maximaal 30 gasten op alle vrijdagen, zaterdagen en zondagen in juni georganiseerd. Deelnemende venues zijn Felix Meritis, Mayor Manor, Westergas, Jimmy Woo, Vondelkerk en Capital C en meer locaties worden nog bekend gemaakt. Tafels zijn vanaf 1 juni te reserveren.

Reserveren en meer informatie

Mayer Manor, Amsterdam

Geniet van een dandy dinner in een van de meest geheime venues van Amsterdam: Mayer Manor. Cateraar Sla-gerei en Restaurant Adam doen het in samenwerking met cateringbureau The Food-Line Up. The Food-Line up slaat deze zomer voor ‘Table for two’ de handen ineen met verschillende topchefs en enkele iconische plekken in de hoofdstad, om voor jou een onvergetelijke avond uit organiseren – helemaal corona proof. Table for two wordt voor maximaal 30 gasten op alle vrijdagen, zaterdagen en zondagen in juni georganiseerd. Tafels zijn vanaf 1 juni te reserveren.

Reserveren en meer informatie

Mereveld, Utrecht

Sinds juni is Bistro Mereveld geopend in evenementenlocatie Mereveld, een prachtige gemoderniseerde boerderij aan de groene rand van Utrecht. Binnen en buiten is alle ruimte voor een heerlijke lunch, borrel of diner. Op het heerlijke terras is het goed vertoeven in de rustige omgeving. Mereveld is goed bereikbaar met het ov en de auto, met 300 gratis parkeerplekken voor de deur.

Reserveren en meer informatie

Paviljoen Puur, Diemen

De avondzon op je gezicht, lampjes in de bomen, een goed glas wijn voor je neus en een tafel vol heerlijke gerechten. Bij Paviljoen Puur – uitbater van het goede leven – weten ze als geen ander hoe je voor sfeer zorgt. Bij het hippe paviljoen bij Fort Diemerdam worden jaarlijks honderden feestjes gebouwd, waaronder een hoop bijzondere bruiloften. Deze zomer kun je er elke donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag aanschuiven voor een coronaproof viergangendiner in een festivalachtige setting. Op zaterdag en zondag kun je ook komen lunchen op deze unieke locatie.

Restaurant Bentinck @ Buitenplaats Sparrendaal, Driebergen

Restaurant Bentinck opent op 4 juni een tijdelijk tweede restaurant, in Driebergen. En niet op zomaar een locatie, maar in het prachtige landhuis op Buitenplaats Sparrendaal in Driebergen. Normaal gesproken is het landhuis alleen geopend tijdens besloten evenementen, maar deze zomer kan je hier heerlijk dineren. Het landhuis van Buitenplaats Sparrendaal was in de 17e eeuw het zomeronderkomen van de burgemeester van Utrecht. Het landhuis is met zorg gerestaureerd en met smaak ingericht door een combinatie te maken van de historische omgeving en hedendaags design. Van donderdag tot en met zondag geniet je bij pop-up Bentinck van hoogwaardige culinaire gerechten. Een unieke ervaring op een unieke plek!

Te Werve Buiten, Rijswijk

Op het prachtige terrein van Landgoed Te Werve in Rijswijk opent vanaf 1 juni het pop-up restaurant Te Werve Buiten. Op een prachtige plek aan het water is een stijlvolle flextent neergezet, voorzien van een stoere barcontainer, heaters, garderobe en toiletten. De bar is gevuld met lekkere drankjes en de houtskool BBQ’s worden opgestookt. Van donderdag tot en met zaterdag kan je hier genieten van een heerlijke borrel op het terras en een 3-gangen menu in de buitenlucht. Op zondagmiddag is er een Boschendal-picknick of geniet je van een cocktail op het terras, met uitzicht over het water.

UP West, Amsterdam

Het hoeft niet bij lunchen, borrelen of dineren te blijven op de terrassen van UP West! Gelegen in de Tuinen van West biedt UP veel groen, een eigen stadsstrand, verschillende buitenterrassen en privétuinen en diverse buitenactiviteiten – voor kinderen én volwassenen. Ontspan tijdens een potje jeu de boules, of ga voor wat meer activiteit met een partijtje bubbelvoetbal of volleybal. Met 35.000 m2 aan terrein is er genoeg plek om op veilige afstand elkaar te ontmoeten!

Villa Jongerius, Utrecht

Villa Jongerius is deze zomer te zien op een heel andere manier dan we de monumentale stadsvilla kennen! De locatie opent haar deuren met een pop-up strand op de zandvlakte aan het Merwedekanaal. In de maanden juni, juli en augustus kunnen Utrechters zich sportief vermaken op het stadsstrand: 1000m2 van de zandvlakte aan het Merwedekanaal is omgetoverd tot een playground met spelletjes voor alle leeftijden en een groot terras met 60 zitplaatsen. 

Reserveren en meer informatie

Vondelkerk, Amsterdam

Na al die maanden thuisquarantaine is het tijd om een goed te zondigen! In De Vondelkerk in Amsterdam pak je dat groots aan met een heus ‘Zeven zonden diner’ mét food-biecht door chef Gilbert Kolff. The Food-Line up slaat voor ‘Table for two’ de handen ineen met verschillende topchefs en enkele iconische plekken in de hoofdstad, om voor jou een onvergetelijke avond uit te organiseren – helemaal corona proof. Table for two wordt voor maximaal 30 gasten op alle vrijdagen, zaterdagen en zondagen in juni georganiseerd. Tafels zijn vanaf 1 juni te reserveren.

Reserveren en meer informatie

Westergas, Amsterdam

Dineren in het grootste 1,5-meter-restaurant van Amsterdam en óók nog eens kunnen kiezen uit 5 verschillende 1- en 2-sterrenchefs! In juli en augustus wordt de Gashouder bij Westergas in samenwerking met Les Patrons Cuisiniers omgetoverd tot één groot restaurant met iedere avond plaats voor 100 personen. Om de week kookt hier een andere topchef de sterren van de hemel. Erik van Loo van Restaurant Parkheuvel (**) begint van 1 t/m 12 juli, Richard van Oostenbrugge van restaurant 212 (*) volgt hem op van 15 t/m 26 juli, gevolgd door Egon van Hoof (restaurant Mos (*) van 29 juli t/m 9 augustus en Soenil Bahadoer van restaurant de Lindehof (**) van 12 t/m 16 augustus en Wilco Berends van de Nederlanden (*) van 19 t/m 30 augustus.

Reserveren en meer informatie

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.