Te Werve Buiten

Droomlocatie voor events in festivalsfeer

Het is een van de meest verrassende buitenlocaties in de Randstad: Te Werve Buiten. Van mei tot oktober vinden we deze locatie, verborgen in het groen tussen de stedelijke bebouwing van Den Haag en Rijswijk, en gelegen op het prachtige Landgoed Te Werve. Een droomlocatie voor een zomers event, zo ontdekte GreaterVenues bij haar bezoek aan deze prachtige nieuwe venue.

De hoogbouw van Den Haag verdwijnt net achter de boomtoppen als we bij Landgoed Te Werve aankomen. Een schitterende oude brugpoort vormt de toegang tot een historisch landgoed. Vanaf het parkeerterrein volgen we een schelpenpad het bos in, langs een kabbelend beekje, een bruggetje over, langs een appelboomgaard omringd door een eeuwenoude bakstenen muur, en staan plotseling op een open plek aan een glinsterend meertje.

Te Werve Buiten

Laid back sfeer

Het is op deze idyllische plek, tussen de oude boomgaard en het water, dat Landgoed Te Werve haar nieuwe buitenlocatie opende. Te Werve Buiten bestaat uit houten vlonders en een wandloze flextent, met als achtermuur de oude fruitmuur van de boomgaard. Twee tot bar verbouwde zeecontainers vormen het hart van deze plek; een stoer steigerhouten meubilair, grote houten plantenbakken en van olietonnen vervaardigde statafels geven het geheel een laid back karakter met een bijna industrieel tintje.

‘Een stoer steigerhouten meubilair, grote houten plantenbakken en van olietonnen vervaardigde statafels geven het geheel een laid back karakter met een bijna industrieel tintje’

Te Werve Buiten vormt een bijzonder contrast met het klassieke landhuis, waarvan we in de verte, verscholen achter bomen de omtrek kunnen zien. Daar een stijlvolle locatie voor meetings, hier een hippe en informele setting voor events in festivalsfeer. Te Werve Buiten is de perfecte plek voor een verrassende presentatie in de buitenlucht, voor outdoor activiteiten, informele borrels, maar ook als locatie voor street food-festivals of voor een mooie barbecue. Met warmtepalen blijft de temperatuur ook laat in het najaar aangenaam.

Historisch landgoed

Dankzij de flexibele inrichting is Te Werve Buiten geschikt voor groepen van 50 tot 500 personen, maar het is goed mogelijk om verder uit te breiden. Het landgoed is ruim 26 hectare groot, dus op het terrein is alle ruimte om meer flextenten te plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan een extra overkapping over de naastgelegen boomgaard, voor een ontvangst tussen de appelboompjes.

Bijzondere combinaties zijn te maken met het monumentale landhuis op Landgoed Te Werve. Deze evenementenlocatie is in 2012 geopend na een grootscheepse restauratie. Het landhuis heeft een groot terras met uitzicht op een oude Duiventoren en beschikt over diverse zalen voor evenementen. Op de begane grond liggen fraaie stijlruimtes, waarin een hedendaagse aankleding en comfort worden gecombineerd met een authentiek karakter. De ruimtes staan met elkaar in verbinding door hoge paneeldeuren, waardoor de ruimtes samen geschikt zijn voor bijeenkomsten tot 250 personen. Op de eerste en tweede verdieping beschikt de locatie over zes luxe vergaderzalen en twee break-out rooms voor vergaderingen en trainingen.

Te Werve Buiten

Droomachtige plek

Maar kijk vooral ook eens goed rond op het landgoed, dat zich vanaf het terras van Te Werve Buiten uitstrekt, zover je maar kunt zien. Hier, onder de rook van de drukke stad, schieten de vossen, fazanten en konijnen voor je voeten weg. Natuur, rust en een adembenemend mooie plek op een besloten historisch landgoed: Te Werve Buiten is de nieuwe toplocatie voor events in de buitenlucht.