Discover the finest spaces
Delen

COMM wordt Beeld en Geluid Den Haag

COMM in Den Haag gaat verder onder een nieuwe naam. Al is ‘nieuw’ misschien niet het juiste woord. Voortaan heet het museum en evenementenlocatie Beeld en Geluid Den Haag. 

Deze zomer maakte de locatie al bekend een bestuurlijke samenwerking te zijn gestart met Beeld en Geluid in Hilversum. COMM sloot tijdelijk haar deuren voor museumbezoekers, maar bleef open voor de organisator van evenementen. Ook werd bekend dat COMM verder zal gaan als locatie waar publiek, scholen, onderzoekers en mediaprofessionals terecht kunnen voor diverse activiteiten. Door te werken met een programmering, in plaats van een openbaar toegankelijk museum, krijgt de locatie méér ruimte voor congressen, meetings en andere bedrijfevents.

COMM

Eind 2017 werd COMM feestelijk geopend na een grote verbouwing en naamswijziging. Het voormalige Museum voor Communicatie was volledig restyled en klaar voor de toekomst. In de frisse, moderne indeling werd vooral meer focus gelegd op moderne communicatiemethoden, om zo een nieuwe doelgroep te trekken. Ook kwam er meer aandacht voor zakelijke meetings & events met 15 frisse, moderne zalen. Het museum bleek in de eerste jaren na de heropening echter minder individuele bezoekers te trekken dan gehoopt. Daarom tekende COMM nu voor een samenwerking met het Hilversumse Beeld en Geluid.

De grootste verandering die hierdoor zal plaatsvinden is de plek van de collectie die momenteel wordt beheerd in Den Haag. Dankzij de samenwerking met Beeld en Geluid zal in zowel Den Haag als in Hilversum de collectie als bron voor verhalen en programmering kunnen worden gebruikt.De museumfunctie krijgt hierdoor een andere invulling.

Duidelijk is dat iedereen bij Beeld en Geluid Den Haag welkom blijft voor een congres, symposium, vergadering of andere impactvolle bijeenkomst. Aan de faciliteiten, service en zalen zal vooralsnog niets veranderen.

Samenwerking met Beeld en Geluid

Voor COMM betekent de samenwerking dat een aantal voorgenomen initiatieven onder de verantwoordelijkheid van Beeld en Geluid kunnen worden voortgezet en de collectie in een bredere context wordt geplaatst. De samenwerking met COMM past in het vernieuwingstraject van Beeld en Geluid dat onder meer tot doel heeft bij te dragen aan een mediawijzere en open samenleving en sluit goed aan op een eerdere fusie van Beeld en Geluid en het Persmuseum in 2017. Het samenbrengen van de drie instellingen zorgt ervoor dat de geschiedenis en actualiteit van media, pers en journalistiek integraal belicht worden.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.