Beeld & Geluid Hilversum

Jouw event middenin het op één na grootste digitale archief van de wereld

Het is een enorme blikvanger: het gebouw van Beeld & Geluid in Hilversum. Het kleurrijke glazen pand toont maar liefst 1112 stills uit iconische TV-fragmenten. Behalve een opvallend gebouw met daarin onder andere het meest interactieve Mediamuseum ter wereld is het ook een toplocatie voor bijvoorbeeld een workshop, presentatie, borrel of evenement. Met flink wat ruimten die naar eigen voorkeur zijn aan te passen. En of je nou met 15 of met 320 personen komt, er is voor ieder gezelschap wat te regelen.

Als we binnenkomen is daar gelijk het imposante Atrium: niet te missen. Een hal die het museum verbindt met de kantoren en de mediahistorische collectie van Beeld & Geluid Hilversum. We zien veel licht en kijken 16 meter de diepte in en 26 meter omhoog. Een leuk feitje: we lopen letterlijk over het archief heen. Wat ook gelijk opvalt is de glazen Wall of Fame met foto’s van belangrijke mediapersoonlijkheden. In deze glazen Wall of Fame zijn awardwinnaars uit het verleden en heden in glas vereeuwigd; denk aan Mies Bouwman, André van Duijn en Mart Smeets.
Er worden in het Atrium regelmatig evenementen, zoals beurzen en productpresentaties, gehouden. Maar ook is het een goede plek om je bezoekers te ontvangen voor aanvang van je event óf juist voor een afsluitende borrel. En zelfs een festival-achtige setting met verschillende area’s kan in deze ruimte heel goed; mede doordat het bestaat uit het Voorplein, het Middenplein, het Binnenterras en het Grand Café. En inderdaad: het Atrium is ook dé plek waar vanaf half november tot en met de kerstvakantie altijd het Top 2000 Café staat. Ook dan is deze unieke en tijdelijke ruimte exclusief te reserveren voor een event. Maar let op, het Atrium is dan beperkt beschikbaar.

Beeld & Geluid Hilversum

Al snel worden we meegenomen naar het allernieuwste deel voor zakelijke evenementen, middenin het vernieuwde Mediamuseum. Het paradepaardje: de Eventvloer. Door de perfecte ligging van Beeld & Geluid Hilversum, het is zeer goed bereikbaar met de auto én het openbaar vervoer, werd het aantal aanvragen steeds groter, letterlijk en figuurlijk. Er kwamen veel aanvragen binnen die boven de capaciteit lagen. En dus zochten ze naar een ruimte om nóg meer mensen kwijt te kunnen. En dat kan dus nu hier. 

Maar liefst 320 personen kunnen in deze zaal plaatsnemen in theateropstelling. In een borrel- of receptie-opstelling hebben we het zelfs over zo’n 500 man. En zo voelt het ook, heel groot en hoog. Met een projector en projectiescherm van maar liefst acht meter breed. Mocht je (zender)microfoons nodig hebben: er zijn er maar liefst acht aanwezig. Je hoeft niet je eigen laptop mee te nemen: er staat er daar één. Daarnaast is de LED-verlichting niet te missen: er hangt een LED-band van 250 meter met daar tussenin allemaal schermen. Daarop kan je bijvoorbeeld je eigen branding tonen tijdens je event.  

Theaterzalen en BenG Labs

Er is meer: we wandelen naar de twee theaterzalen. Theaterzaal 1 doet ons eerder denken aan een grote bioscoopzaal. Met rode banken en een vaste, schuin omhooglopende tribune, waardoor je goed zicht hebt op het podium. Hier kan je bijvoorbeeld een presentatie, een lezing of een filmvertoning doen voor zo’n 175 tot 190 personen. En met de LED-verlichting op de wanden en aan het plafond kan je ze veranderen in de kleur die jij wilt: bijvoorbeeld je eigen huisstijlkleur. In de zaal is een vaste 4K-projector en projectiescherm aanwezig en er zijn ook headsets en handheld microfoons: 8 stuks.

Theaterzaal 2 op de tweede etage van Beeld en Geluid Hilversum is iets kleiner en biedt ruimte tot maximaal tachtig personen. De zaal is gelijkvloers en is daardoor qua opstelling flexibel in te delen. Ook deze ruimte is voorzien van de inmiddels bekende aan te passen LED-verlichting. In beide theaterzalen staat een laptop die je mag gebruiken. Ten slotte lopen we naar de BenG Labs: de vergaderzalen. Twee multifunctionele ruimten, perfect voor vergaderingen, workshops of bijeenkomsten tot veertig personen. Ook hier is een scherm aanwezig, voorzien van VGA- en HDMI-aansluiting. De BenG ruimtes worden ook veel gebruikt als break-out ruimte.

En als je event-bezoekers dan toch bij Beeld & Geluid Hilversum zijn, dan kan een rondleiding door de depots of een bezoek aan het museum niet ontbreken. Dat kan op verschillende interesseniveaus. Zo kan je bijvoorbeeld ook virtueel het Beeld & Geluid archief induiken met de speciale VR Escape Game. Na je meeting of evenement nog even borrelen? Ook dat kan hier. Het Grandcafé is geopend voor een borrel, buffet of uitgebreid diner. Als het mooi weer is, kan dat ook nog eens allemaal buiten, op het buitenterras met uitzicht over de vijver. Verandert het weer toch ineens? Dan staat alles ook zo weer binnen. In totaal kan je er terecht met maximaal 150 personen.

Bereikbaarheid

Al met al dus keuzes zat bij Beeld & Geluid Hilversum als je een event wilt organiseren, hoe groot of klein ook. En goed om te weten: ze zijn dus heel goed bereikbaar met de auto én met het openbaar vervoer: je stapt met de trein bijna letterlijk voor de deur uit. Je hoeft alleen nog even het spoor en de weg over met de aansluitende voetgangersbrug en je staat zo op het Mediapark. Qua parkeren hoef je je ook geen zorgen te maken: Beeld & Geluid heeft een eigen parkeergarage.

Na de uitgebreide rondleiding is ons duidelijk geworden dat het motto van Beeld en Geluid is: ‘Wil je impact maken met je event? Kom dan naar Beeld en Geluid’. En dat kunnen we ons best goed voorstellen. Bij dit op één na grootste digitale archief van de wereld hebben ze 1,2 miljoen uur aan beeld en geluidsmateriaal in het archief wat je kunt gebruiken of in kunt zetten voor je evenement. Dus wil je bijvoorbeeld iets laten zien wat ooit op tv is geweest of hoe iets vroeger werd gedaan, dan kan dat. Hierdoor kan je je bezoekers dus heel visueel meenemen in je verhaal. En laten we eerlijk zijn: beelden onthoud je toch net even wat sneller. Daarnaast kan je je zakelijke bijeenkomst combineren met verschillende workshops. Als je bijvoorbeeld een plenair programma hebt én wat breakout-sessies, dan verzorgt Beeld & Geluid Hilversum met alle liefde die breakout-sessies voor je. Denk bijvoorbeeld aan een workshop Fake News, Grenzen van een Grap of over De Mediabubbel. Dus ook inhoudelijk helpt Beeld & Geluid je om impact te maken met je evenement.

Beeld & Geluid Hilversum vraagt altijd aan klanten die een event willen organiseren hoe ze willen dat hun bezoekers binnenkomen en hoe ze willen dat ze weggaan. Dat kan geïnspireerd zijn, maar ook bijvoorbeeld actief of klaar om iets te ondernemen. Energie, inhoud en interactie: dat zijn de kernwoorden. En daarmee wil deze locatie zorgen dat het event dus echt impact heeft. Als dat gelukt is, en de bezoeker gaat met het gedroomde gevoel weg, dan is pas het doel bereikt!