Discover the finest spaces
Delen

Primeur Beeld & Geluid Hilversum: “We krijgen een eventvloer midden in het museum”

Het museumgedeelte van Beeld & Geluid Hilversum ondergaat momenteel een fikse verbouwing. In februari 2023 volgt de heropening waarna bezoekers er nog meer dan voorheen een totale Beeld & Geluid-experience kunnen beleven. Dat geldt zeker ook voor de deelnemers aan (zakelijke) events want – en dat is een primeur die GreaterVenues.com brengt – : midden in het museum komt een eventvloer met ruimte voor bijeenkomsten tot wel 300 personen.  

Business developer Hylke Thiry vertelt: “Het museum is al twee jaar dicht vanwege de verbouwing maar het eindresultaat zal subliem zijn: er ontstaat namelijk een ‘next level’-museum. Beeld & Geluid Hilversum is bij veel mensen bekend als de plek waarvandaan jaarlijks de Top2000 wordt uitgezonden. Maar we zijn ook de thuisbasis van grote tv-manifestaties zoals bijvoorbeeld de hulpacties rond Giro555. Die hosten wij in het atrium met het grote podium en de bekende trap waar de belpanels altijd hun plekje hebben. Bijna iedereen kent het iconische gebouw op het Mediapark wel: we hebben hier de beschikking over zeven verdiepingen met daarbij nog de kelders met de archiefruimten.”

Ongekend

Beeld & Geluid is inderdaad een prachtige evenementenlocatie met ongekende faciliteiten. De diverse zalen zijn zeer geschikt voor seminars, congressen en bedrijfspresentaties. Maar ook voor een sitting diner, receptie of personeelsfeest.

Thiry verheugt zich nu al op de events die vanaf 2023 geboekt kunnen worden op de nieuwe eventvloer midden in het museum: “Het museum wordt modulair opgebouwd en krijgt dus een vloer die we kunnen inrichten met diverse opstellingen: van theateropstelling tot lounge. De ruimte wordt voorzien van de meest moderne technische snufjes zoals bijvoorbeeld een enorme led-wall waarop je met filmpjes of animaties je hele event kunt ‘branden’ in je eigen huisstijl. Dat maakt Beeld & Geluid Hilversum tot een unieke locatie. Het Mediapark is ook goed bereikbaar met de trein want het station ligt ernaast, we hebben eigen parkeergelegenheid en ook nog een buitenruimte in de vorm van een eventplein waar je perfect een event in festivalsfeer kunt neerzetten.”

Wens in vervulling

Met de eventvloer midden in het museum gaat voor Beeld & Geluid Hilversum een lang gekoesterde wens in vervulling. Thiry daarover: “We zagen dat er in de eventmarkt steeds meer behoefte is aan  eventruimtes die goed bij een thema passen en een bepaalde sfeer uitstralen. Wie op zoek is naar een centraal in Nederland gelegen venue met een hippe, moderne uitstraling met een bijzondere en unieke link naar het thema ‘media’ moet gewoon hier zijn. Het leuke is namelijk dat je ook gebruik kunt maken van ons archief waarbij je alle beelden die ooit op de Nederlandse televisie zijn uitgezonden, kunt inzetten voor je event. Als je met je bedrijf al eens op televisie bent geweest, dan zit dat ook in ons archief. Zo kunnen we leuke compilaties of video’s maken die je event ondersteunen.

Een rondleiding door het prachtige gebouw en de collectiedepots of een nostalgische middag vol televisie-entertainment: het is allemaal mogelijk. We bieden ook diverse workshops en arrangementen aan. Eén ding is zeker: Beeld & Geluid is een verrassende belevenis voor iedereen!”

Impact maken

We spraken Thiry eerder over het impact maken met een event en locatie. “Op het moment dat een opdrachtgever ervoor openstaat, ontstaat er een soort chemie waaruit leuke dingen ontstaan. Door vragen te stellen, gaat die opdrachtgever nadenken. Vaak weten ze niet zozeer wat de mogelijkheden zijn, dus vertellen we dat graag. We kijken wat we in ons archief qua beeldmateriaal hebben om tussen de meetings en activiteiten door te laten zien. De één staat ervoor open en de ander heeft het allemaal al uitgedacht. Dan blijf je alsnog gewoon een mooie locatie!”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.