Discover the finest spaces
Delen

The Student Hotel Maastricht opent in oude sanitairfabriek

The Student Hotel opende deze week haar nieuwste vestiging, in Maastricht. De locatie is het Eiffelgebouw, een industrieel monument waar tot enkele jaren terug de Sfinx-fabriek gevestigd was. Het historische verleden van het gebouw is op speelse wijze zichtbaar gebleven in het hotel, in het interieur zijn diverse, ludieke verwijzingen naar de roemrijke sanitairfabriek van weleer te vinden. De komende maanden volgen de feestelijke openingen van de overige delen van het Eiffelgebouw waaronder de roof-top-bar, het restaurant en de appartementen in de zijvleugels.

Het Eiffelgebouw is een industrieel icoon in Maastricht. The Student Hotel heeft zich, samen met de Gemeente Maastricht, dan ook ingespannen om het gebouw in ere te herstellen.  In het interieur van The Student Hotel wordt veelvuldig geknipoogd naar het bijzondere verleden. Zo worden bezoekers bij binnenkomst verwelkomt door twee, uit gips gevormde, enorme sfinxen, hangen er vintage toiletpotten aan de muur in de kleurrijke lobby en is het ‘echte’ sanitair uiteraard ook van de hand van de voormalige bewoners.

The Student Hotel Maastricht belichaamt de nieuwe standaard voor hotel living en is een hybride plek waar studenten, bewoners, toeristen, zakenreizigers en young professionals ruimtes delen en elkaar ontmoeten en inspireren. Charlie MacGregor, CEO en oprichter van The Student Hotel, is trots op de eerste vestiging in een rijksmonument: “We zijn altijd op zoek naar bijzondere locaties voor onze nieuwe vestigingen. De historische waarde van dit gebouw maakt deze vestiging extra speciaal. Het was fantastisch om te zien hoe de gemeente Maastricht zich heeft ingespannen om het Eiffelgebouw te herstellen en te renoveren met behoud van de adembenemende verschijning, de indrukwekkende hoogtes en haar imposante kolommen en ramenstructuur. Daarbij komt dat Maastricht een geweldige stad is met veel internationale studenten, echt een onmisbaar onderdeel van onze complete, connected community.”

Meetings en events

Het hotel combineert eigentijds design en hoogwaardige hotelfaciliteiten met kwalitatieve short- en long-stay faciliteiten. Onder andere een café-restaurant, gym, bibliotheek, wasserette, fietsenverhuur, lounges, workshopruimtes en werk- en studieplekken maken deel uit van The Student Hotel. De Classrooms bieden daarnaast een rijke variëteit aan opstellingen en zijn geschikt voor (bestuurs)vergaderingen en presentaties met gezelschappen van vier tot veertig personen.

The Student Hotel Maastricht is alweer de zevende Nederlandse locatie voor het succesvolle hospitality concept, dat ook al buiten ons land hotels opende, in Parijs en Barcelona. The Student Hotel Florence, Bologna en Dresden openen in 2018. Madrid, Berlijn en Delft worden in 2019 verwacht, Rome en Wenen in 2020. In 2021 wil de groep 41 vestigingen hebben in Europese steden.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.