Discover the finest spaces
Delen

Grungy nieuwe vestiging The Student Hotel in Berlijn

Middenin wereldstad Berlijn is sinds kort The Student Hotel Berlijn geopend. Niet alleen een plek waar studenten kunnen wonen, maar ook een hotel, restaurant, ontmoetingsplek en kleurrijke evenementenlocatie. Er zijn zes vergaderruimten en twee grote zalen voor meetings, presentaties of andere soorten evenementen tot maar liefst 1000 personen.

Het allereerste Student Hotel werd alweer meer dan tien jaar geleden in Rotterdam geopend. Eigenaar Charlie MacGregor wilde een plek voor jonge ondernemers waar werken en wonen onder één dak gebeurt, nog vrij uniek in die tijd. Het nieuwste hotel in Berlijn heeft 158 hotelkamers, 282 studentenkamers, een openluchtbioscoop, fitnessruimte, een koffiezaak en restaurant ‘The Commons’. De hotelketen noemt de sfeer bij Student Hotel Berlijn een ‘typisch Berlijnse stijlcombinatie van grunge en glamour’. 

The Student Hotel Berlijn
Eén van de gemeenschappelijke lounge- en werkruimten. Foto: David Böll

Student Hotel Berlijn

Het net geopende Student Hotel Berlijn heeft zes vergaderruimten van verschillende groottes. In de grootste zaal is plek voor zo’n 100 mensen waardoor deze ruimte perfect is voor presentaties. De andere zalen hebben een capaciteit van zo’n 40 mensen. Ook zijn er een aantal grotere lounge of break-out ruimten voor maximaal 200 personen. Verder kunnen de gemeenschappelijke ontmoetingsruimten Inner Courtyard en de Playroom ook ingezet worden bij grotere events. Hetzelfde geldt voor het restaurant. Hierdoor kunnen er in totaal zo’n 1000 mensen feesten of meeten in het kleurrijke hotel.

The Student Hotel is in de afgelopen jaren flink uitgebreid door Europa. Inmiddels zijn er vestigingen in Dresden, Florence, Rotterdam, Amsterdam, Den Haag, Groningen, Eindhoven, Maastricht, Parijs en Barcelona. In 2020 en 2021 komen er nog hotels in Wenen, Bologna, Delft, San Sebastian, Barcelona, Parijs, Toulouse, Caracavelos Lissabon, Porto en Rome.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.