Discover the finest spaces
Delen

Project.Fabriek inspireert als rauw decor ArtZaanstad

De Project.Fabriek, de nieuwe locatie op het Hembrugterrein is klaar voor evenementen. De steigers zijn weg, de rook is opgetrokken en de oude fabriekshal ziet er beter uit dan ooit. De locatie is in beheer van Projectbureau HEMbrug, die voor de exploitatie de handen ineen heeft geslagen met Taets Art & Event Park. Het eerste event dat in de gloednieuwe locatie plaatsvond was ArtZaanstad.

“ARTzaanstad 2015 was een groot succes met ruim 120 deelnemende kunstenaars, ontwerpers en designers. Het bezoekersaantal is vergeleken met vorig jaar verdubbeld”, vertelt Isabella de Jong van het Kunstcentrum, organisator van de jaarlijkse kunstbeurs. Bezoekers waren te spreken over de bereikbaarheid, het ruime aanbod van parkeerplaatsen en de mooie omgeving.

“De rauwe, industriële sfeer die het hele terrein en vooral ook de Project.Fabriek uitstraalt leent zich bij uitstek voor het presenteren van beeldende kunst, sieraden en design. Het contrast tussen die twee werkt heel verrassend en inspirerend.”

Mogelijkheden

De locatie bestaat uit één grote open ruimte, die in de loop der tijd werd uitgebreid. Door verschillen in de bouwstijl is de ruimte voor het oog op te delen in drie hallen. Het grootste gedeelte is ruim 2.000 vierkante meter en heeft een bijzonder, bijna gewelfd plafond. Een boogconstructie met dakramen, die steunt op stevige groene stalen balken. Het middelste gedeelte is smaller en heeft een hoger, plat plafond.

Door de indeling biedt de hal veel mogelijkheden, vertelt De Jong. “Naast een hele grote hoofdhal zijn er een aantal kleinere ruimtes die op verschillende manieren benut kunnen worden. Wij hebben die ruimtes gebruikt voor conceptuele kunstenaars.”

Authentiek

Voorgaande jaren vond de kunstbeurs op een andere locatie op het Hembrugterrein plaats. Dit jaar kon het voor het eerst in de vernieuwde fabriekshal. Deze nieuwe locatie heeft een heel andere uitstraling dan de huidige evenementengebouwen op het Hembrugterrein. De Project.Fabriek is minder clean, authentiek industrieel van buiten én van binnen.

“De locatie was prachtig. De rauwe, industriële sfeer die het hele terrein en vooral ook de Project.Fabriek uitstraalt leent zich bij uitstek voor het presenteren van beeldende kunst, sieraden en design. Het contrast tussen die twee werkt heel verrassend en inspirerend.”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.