Discover the finest spaces
Delen

Deze 8 industriële evenementenlocaties zijn barstensvol karakter

Stoer, rijk aan geschiedenis en barstensvol karakter – industriële evenementenlocaties zijn anno 2017-2018 niet meer weg te denken uit de locatiemarkt. Of het nou is voor grootse, volledig aangeklede events, of voor kleinschaliger bijeenkomsten waarbij slechts de roestige balken en imposante hoogte van de ruimte als decor dienen; deze stoere fabriekshallen zien er eigenlijk altijd fantastisch uit.

DE KROMHOUTHAL

In het bruisende Amsterdam-Noord, aan de oever van het IJ, staat De Kromhouthal. Onder de rauwe dakconstructie van 5.000 m2 met stalen constructies en beweegbare kranen komen heden en verleden bij elkaar. De locatie is flexibel in te richten en is voorzien van optimale basisvoorzieningen, zonder dat het historische karakter van de locatie wordt aangetast.

DE WERKSPOORKATHEDRAAL

Wie de Werkspoorkathedraal in Utrecht binnenloopt, zal direct bevestigen dat ‘kathedraal’ een toepasselijke benaming is voor deze imposante evenementenlocatie. Het torenhoge plafond met robuuste stalen balken en pilaren vormen een spectaculair decor. De originele elementen in combinatie met moderne faciliteiten en architectonische toevoegingen maken dit een toplocatie voor events.

Lees meer

HEMBRUGTERREIN

Het is dé hotspot voor grootse binnen- en buitenevents in de metropoolregio Amsterdam: Het Hembrugterrein aan het Amsterdam Noordzeekanaal. Het mysterieuze en bosrijke terrein van een voormalige munitiefabriek is ruim 42,5 hectare groot, met 125 industriële en deels monumentale panden. De diversiteit maakt het Hembrugterrein het perfecte decor voor inspirerende evenementen.

FOKKER TERMINAL

De Fokker Terminal is een karakteristieke industriële locatie, gevestigd in de voormalige school voor luchtvaarttechniek in Den Haag. De indrukwekkende negen meter hoge hangar met prachtige hangardeuren is het hart van de locatie. Waar studenten vroeger aan vliegtuigen sleutelden worden nu dagelijks congressen en corporate events georganiseerd. Naast de hangar beschikt de Fokker Terminal over 17 subruimten die allemaal aan de hangar zijn gelegen.

DEFABRIQUE

Centraal in het land, aan de rand van Utrecht, vinden we DeFabrique: een oude mengvoederfabriek die de afgelopen jaren transformeerde in een van de meest toonaangevende evenementenlocaties van Nederland. Beleving, maatwerk en innovatie komen samen in deze honderd jaar oude fabriek, waar iedere ruimte zijn eigen verhaal en charme heeft.

DE RIJTUIGENLOODS

De hoge constructie, authentieke industriële spoorelementen en het trendy interieur maken De Rijtuigenloods een unieke locatie vol karakter. Gelegen op de Wagenwerkplaats in Amersfoort is dit een van de best bereikbare industriële locaties van Nederland. De historische details en de omgeving, met het fraaie decor van treinrijtuigen, zorgen voor een bijzondere entourage voor beurzen, feesten en congressen.

TOBACCO THEATER

TOBACCO Theater, een indrukwekkend pareltje in de culturele hoofdstraat van Amsterdam. Industrieel, fris en stoer. De liefde voor detail en historie spat van de muren af! Met een robuuste theaterzaal en nog acht totaal verschillende ruimten heeft deze locatie alles onder één dak voor een geslaagd commercieel event.

PAKHUIS WEST

Pakhuis West is een ruige evenementenlocatie. De rauwe uitstraling van de voormalige pindafabriek in Amsterdam laat zich perfect combineren met diverse stijlen. Van een strakke aankleding met abstracte elementen, tot een warmere, intieme sfeer met een kleurrijk decor. In Pakhuis West kan een creatieve geest zijn verbeelding de vrije loop laten.

Dit artikel verscheen eerder in het Locatieonderzoek 2017|2018 van High Profile Locaties.

Meer inspirerende locaties?

Naast bovengenoemde locaties zijn er natuurlijk nog veel meer leuke industriële locaties te vinden in ons land. Mooie locaties zijn er te kust en te keur. Benieuwd geworden? Bekijk hier de andere evenementenlocaties! 

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.