Discover the finest spaces
Delen

Historisch rijtuig nieuwe subruimte bij Centraal Ketelhuis

Het Centraal Ketelhuis in Amersfoort beschikt sinds kort over een unieke nieuwe ruimte voor meetings. ‘De Jules’, een historisch treinrijtuig, staat naast de locatie op de Amersfoortse Wagenwerkplaats. Het treinstel is inzetbaar als subruimte, waardoor bedrijven tijdens evenementen in het Centraal Ketelhuis en het naastgelegen Oude Magazijn nog meer mogelijkheden hebben.

“De originele PTT postzakken die als gordijnen worden gebruikt verwijzen naar het verleden van het rijtuig.”

Postrijtuig

De Jules komt uit 1926 en is van Nederlandse makelij. Het was een van de eerste elektrische treinen van de NS. Het toestel werd gebruikt als motorrijtuig, waarna het dienst deed als postrijtuig bij de PTT. Van 1969 tot 1992 werd het gebruikt als proef- en meetwagen. De originele PTT postzakken die als gordijnen worden gebruikt verwijzen naar het verleden van het rijtuig.

De MBO-raad is de eerste partij die de Jules in gebruik heeft genomen. De organisatie bestempelde de ruimte als ‘Gezellig, intiem en origineel’. “Leuk om hier een workshop te geven. Dit kan ik van mijn bucketlist afstrepen”, vertelt Thomas Boekhoud van Platform Beta Techniek, een van de sprekers op het event. Katrine Pool organiseerde een subsessie in het treinstel tijdens de Bakkers Najaarsdag. “Daar hebben we veel leuke reacties op gehad.”

Centraal Ketelhuis

Het Centraal Ketelhuis opende vorig jaar in Amersfoort haar deuren als lunchcafé en evenementenlocatie voor congressen, bruiloften en feesten. Een monumentaal pand in een bruisende omgeving, met een interieur dat industriële looks, authentieke details en een warme sfeer combineert.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.