Discover the finest spaces
Delen

Tweede locatie voor team achter De Kromhouthal: Circa Amsterdam opent in april

Wie kent hem niet: de enorme en futuristische koepel pal aan de A5 in Amsterdam? Binnenkort kun je hier weer genieten van allerlei soorten events onder een nieuwe naam: Circa Amsterdam. Het is de tweede vestiging van het team achter de bekende Amsterdamse evenementenlocatie De Kromhouthal. Vanaf 1 april kun je bij Circa Amsterdam terecht voor congressen, diners, awardshows, productlanceringen, bedrijfsfeesten en andere soorten events tot 3000 personen. “Het is een indrukwekkende circulaire locatie met internationale allure die je meteen raakt als je er binnen stapt. Dat wij hier straks events kunnen gaan neerzetten is een geweldige kans”, aldus Vincent de Ridder, algemeen directeur van De Kromhouthal en Circa Amsterdam. 

Het gebouw bestaat uit een zogenaamde geodetische koepel en kent een bijzondere geschiedenis. De koepel zelf is ontworpen door de bekende Amerikaanse architect Richard Buckminster Fuller en geïntroduceerd op de World Expo in Montreal in 1967. De bolconstructie heeft een volledig zelfdragende overspanning van zestig meter doorsnede. In 1971 werd de constructie voor het eerst gebouwd in Nederland bij Schiphol en was het de eerste geodetische koepel van Europa.  Hier huisde het originele Nationale Luchtvaartmuseum van Schiphol. Toen de koepel te klein werd voor de groeiende collectie van het museum verhuisde dat in 2004 naar Lelystad. De koepel werd opgeslagen in 29 zeecontainers. In 2018 besloot locatieplatform Next Venue de constructie opnieuw op te bouwen als evenementenlocatie Amsterdome op een nieuwe plek aan de A5. Vincent: “Binnenkort krijgen wij de sleutels en zijn we de nieuwe exploitanten. We hebben heel veel zin in de opening van Circa Amsterdam op 1 april.”

Circa Amsterdam

Het team van De Kromhouthal had al langer de ambitie om een tweede locatie te openen in Amsterdam. “We zijn inmiddels een gevestigde naam in Amsterdam en hebben hier een groot netwerk. Met een tweede locatie in onze favoriete stad kunnen we onze opdrachtgevers nog meer bieden. Bovendien zijn de locaties heel verschillend. Voordat we openen, gaan we hard aan de slag om het een en ander aan te passen maar vooral met het trainen van een nieuwe groep collega’s. Bij Circa Amsterdam krijg je straks de werkwijze van de Kromhouthal gecombineerd met de grootsheid en allure van het gebouw. En met die werkwijze bedoel ik de kenmerkende manier waarop wij met onze opdrachtgevers meedenken en hen werk uit handen nemen”, vertelt Vincent.

De komende weken wordt de iconische koepel compleet voorzien van nieuwe ledverlichting, komt er een mega groot ledscherm en een nieuw geluidssysteem. “Premium faciliteiten vinden we ontzettend belangrijk. Je kunt hier straks bij wijze van spreken aankomen en meteen beginnen met je plenaire sessie. Alles is aanwezig, van meubilair tot catering en techniek. Maar er blijft natuurlijk altijd ruimte voor maatwerk.” Circa Amsterdam heeft twee grote en lichte foyers, een upperdeck op de tweede verdieping en elf flexibele subruimten. Vincent: “Vooral de foyer is indrukwekkend door de enorme hoeveelheid licht, lucht en ruimte. Hier organiseer je net zo gemakkelijk congressen met duizend personen als spectaculaire awardshows of grootse diners. Verder zijn de vele subruimten natuurlijk ideaal en in te zetten voor allerlei doeleinden. Ook heb je Circa Amsterdam altijd exclusief voor jouw event.”

Eerste circulaire evenementenlocatie van Nederland

Uniek aan Circa Amsterdam is dat de evenementenlocatie helemaal circulair is gebouwd. Volgens de venue is het zelfs de eerste circulaire evenementenlocatie van Nederland. De koepel is helemaal opnieuw opgebouwd met de oorspronkelijke materialen. Daarnaast zijn ook de containers waarin de panelen van de koepel jarenlang lagen opgeslagen, hergebruikt in deuren en de bars en zijn de glazen puien afkomstig uit een oud belastingkantoor. Nog meer circulaire details: de plafonds zijn gemaakt van sloophout, de wanden zijn van gerecycled gips en er is een warmte-koudeopslaginstallatie waarmee alles wordt verwarmd en gekoeld.

Vincent: “Zo’n uniek en iconisch pand vind je eigenlijk nergens. Bovendien zijn we ontzettend goed bereikbaar: negenhonderd meter van station Amsterdam Sloterdijk en direct aan de afrit van de A5 en A10. Verder hebben we tweehonderd parkeerplaatsen op ons eigen terrein. Tel daar nog eens uitstekende faciliteiten en een bijzondere geschiedenis bij op en je hebt een locatie waar events hoe dan ook indruk gaan maken.”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.