Centraal Ketelhuis

The extention of your livingroom

Rauwe, ongestuukte muren en betonnen vloeren gecombineerd met natuurlijke ‘levende’ materialen zoals linnen, katoen, wol, hout en schapenvachten. In het centraal gelegen Amersfoort ontpopt zich, op loopafstand van het station een nieuwe, creatieve hotspot. De sfeervolle inrichting in de industriële setting maken de ruimte geschikt voor diverse zakelijke evenementen, congressen, productlanceringen, seminars, bedrijfsfeesten en vergaderingen.

The creative breeding ground of Amersfoort
Het ‘industriële pareltje van Amersfoort’ is gelegen in de inspirerende omgeving van de Wagenwerkplaats. Direct aan het spoor gelegen werden hier voorheen rijtuigen gebouwd en onderhouden, maar vandaag de dag is het dé creatieve broedplaats van Amersfoort waar diverse ateliers en ook de CliniClowns zich gevestigd hebben. Het gebouw, het Centraal Ketelhuis zelf, werd gebouwd in 1904 en 1917 en dient als voorbeeld voor de kenmerkende fabrieksbouw van rond 1900. De ruimte bestond uit een acculaadruimte met rolkraan en een ketelhuis met drie grote ketels. De authenticiteit van het pand is nog bewaard gebleven en de gemetselde muren met gietijzeren boogvensters geven het pand nog steeds haar karakteristieke uitstraling.

Your ‘home away from home’
Genieten, chillen, dansen en gezellig tafelen. Dat zijn enkele steekwoorden die kenmerkend zijn voor het Centraal Ketelhuis. Het -door een ontwerpbureau gestylde- interieur creëert een unieke sfeer: vrouwelijk en toch stoer, een industriële omgeving met een warme uitstraling. Een bijzondere en gemoedelijke plek waar u bij de open haard kunt bijpraten onder het genot van een kop vers gezette koffie, een heerlijke lunch of een goede borrel. De locatie biedt een warme en unieke ambiance met een hoog gastvrijheidsniveau, die een gevoel creëert alsof u zich in een verlengstuk van uw eigen woonkamer bevindt. De natuurlijke tinten als donker hout, staal en natuurtinten in combinatie met de authentieke industriële elementen geven de locatie een hippe en trendy uitstraling.

A voguish yet industrial venue for memorable events
Bij deze industriële venue kunt u terecht voor een heerlijke lunch of high tea. Daarnaast is de locatie uitermate geschikt als evenementenlocatie; zoals een onvergetelijke huwelijksdag of een zakelijke borrel, diner of feest tot 250 personen. Met gratis parkeergelegenheid op het eigen terrein en gelegen op korte loopafstand van het Centraal Station van Amersfoort is deze locatie ook nog eens uitstekend bereikbaar per auto en openbaar vervoer.