Discover the finest spaces
Delen

Het West-Indisch Huis opent deze zomer nieuwe horecaformule

Het West-Indisch Huis in Amsterdam is vanaf deze zomer ook toegankelijk voor het publiek. In de Commandeurszaal van de exclusieve locatie aan de Haarlemmerstraat opent in juli een restaurant. Dat melden initiatiefnemers Wim Wiersma en cateraar ‘a matter of TASTE‘, exploitant van Het West-Indisch Huis. De twee partijen slaan de handen ineen om de historische ruimte om te toveren tot een nieuwe horecaformule. De exploitatie van de rest van de locatie blijft in handen van a matter of TASTE.

commandeurszaal

[De Commandeurszaal, waar het nieuwe restaurant komt. Foto: a matter of TASTE]

Make-over

Het West-Indisch Huis is een iconisch gebouw in Amsterdam, en al jaren de thuisbasis van cateringbedrijf ‘a matter of TASTE’. Na een uitvoerige make-over van de historische zaal, opent de nieuwe hotspot in de zomer van 2016. ‘A matter of TASTE’ is sinds jaar en dag cateraar binnen Het West-Indisch Huis, maar opereert ook als cateraar op locatie in Amsterdam en omgeving. Met de opening van het restaurant is Het West-Indisch Huis voor het eerst ook toegankelijk voor het grote publiek. In alle overige zalen van het gebouw blijft het overigens business as usual, meldt Miranda van Dinther namens TASTE.

West-Indisch-Huis-ronde-tafels

[De Commandeurszaal ingericht voor een diner. Foto: a matter of TASTE]

Smakelijk, eerlijk, vlot

Horecaondernemer Wim Wiersma heeft zijn sporen onder meer verdiend met het bekroonde Wijncafé Lefebvre. Wiersma was al enige tijd opzoek naar een geschikte locatie. “Ook in Amsterdam willen we pure maar betaalbare kwaliteit bieden. Smakelijk, eerlijk, vlot en met een opvallende prijs-kwaliteitverhouding. Denk aan veel wijnen per glas en herkenbare gerechten op mooi servies en plankjes, geschikt voor lunch, borrel en diner.”

Miranda van Dinther van TASTE: “We gaan samen dit project tot een groot succes maken. Omdat we nèt iets verder naar achteren staan dan de rest van de panden in de straat, hebben wij straks als enige ruimte voor een echt terras.”

[Foto’s: Michael van Oosten International Photographer]

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.