Discover the finest spaces
Delen

Dit zijn de vijf food en catering trends voor 2017

Verse bretzels, verrassende koffieconcepten, moderne variaties op klassieke gerechten… Het is een greep uit enkele trends die we in 2016 voorbij hebben zien komen. Deze trends werden al voorspeld door Lisette de Jong van cateraar ‘a matter of TASTE’ in haar top-5 trends voor 2016. Ook dit jaar vroegen we Lisette om met haar kennis en oog voor foodtrends een lijstje samen te stellen. Wat worden dé food en catering trends in 2017?

1. Sushi

Pokébowl a matter of TASTE

Onigirazu a matter of TASTE

We horen het je al denken: is sushi alweer hip? Zijn maki, nigiri of uramaki sushi niet juist heel erg 2010? Daar zijn we het mee eens. Maar serveer het eens als poké bowl of onigirazu, en je beleeft dit bekende gerechtje op een geheel eigentijdse manier. De poké bowl stel je als gast helemaal zelf samen in een kommetje. De Onigirazu sandwich presenteer je bijvoorbeeld in een leuke bentobox. Ik vertelde jullie vorig jaar al over de extreem gezonde leefstijl van de Californiërs. Ook deze twee sushi variaties vinden hier al gretig aftrek. Door het gebruik van verse groenten, rijst, rauwe vis of tofu sluiten deze leuke nieuwe sushi’s helemaal aan op de nog heersende health trend.

2. Service en boutique

Bretzel wand

Vanuit een snackmuur luxe hapjes serveren was tien jaar geleden hartstikke origineel. Maar stiekem vinden wij het nog steeds best leuk. Dit jaar gaan we op events winkelschappen met food en drinks tegenkomen – een trend die komt overwaaien uit The Big Apple. Op deze manier serveren ziet er niet alleen heel leuk uit, het zorgt ook nog eens voor de best denkbare routing bij eetmomenten. TASTE lanceert in 2017 ‘de Bretzelwand‘: in een 2,5 meter hoge muur steken we tientallen blisterhaken, waaraan we knapperige verse Bretzels hangen. Gasten kunnen kiezen uit 4 verschillende bretzels en meerdere zoete en hartige dips. Uiteraard kun je van alles hangend aan deze muur presenteren. Denk bijvoorbeeld ook aan cold pressed juices en salad shakers.

3. Koreaanse keuken

korean steam bun

Al het hele jaar gonst het van de geruchten rondom deze Aziatische keuken, maar tot voor kort zagen we daar weinig van terug in restaurants en tijdens events. Onterecht, want deze keuken heeft de heerlijkste en meest verrassende asian bites denkbaar. Opvallend is dat er met uber verse producten gewerkt wordt. De gerechten zijn ‘klein maar fijn’, waardoor ze uitermate geschikt zijn om te serveren op recepties, walking dinners of vanaf food stations. Bij TASTE zijn we enorm fan van de steam bun, ook wel Mandu genoemd. Onze favoriete combinatie is de Mandu met peking eend, hoisin, bosui en wasabimayonaise, die extra pittig wordt door een lepeltje Kimchi.

4. Wijn

Stuyvesant Amsterdam

Oké, wijn op zich kan je natuurlijk geen trend noemen. We drinken het immers al een paar honderd jaar. Wel nieuw is de groeiende interesse van onze gasten in wijn. Die neemt zelfs explosief toe. Alleen nog maar huiswijn schenken op je event is not done. Opdrachtgevers willen het liefst kunnen kiezen uit tien verschillende wijnen. Bij TASTE spelen we hier sinds kort op in door actief meerdere soorten wijn aan te bieden. Ook zorgen wij voor kundig personeel die on the spot leuke combinaties met de gerechtjes weten te maken. Onze filosofie: er moet voor iedereen wat lekkers tussen zitten. Wij hebben zelfs zo’n vertrouwen in de hard groeiende wijnkennis van Nederlanders, dat we kort geleden ons eigen wijnlokaal geopend hebben. Kom vooral ons assortiment eens proeven in Stuyvesant aan de Haarlemmerstraat.

5. Lekkers bij de koffie

koffiefriandises

 

Voor 2016 voorspelden we bij TASTE een heuse ‘koffierevolutie’, en dat hebben we sindsdien geweten. Onze koffieconcepten en -content werden terecht de hardlopers van dit jaar. In 2017 gaan we dit verder uitbreiden met een spannende touch. Misschien zelfs wel zo spannend dat je tijdens het diner geen dessert meer kiest, maar juist afsluit met iets lekkers bij de koffie. Spannend betekent niet alleen lekker, maar ook een mooi design met een verrassend element. Een idee dat hieruit voortkomt laat zich het best omschrijven als ‘snoepbakje’, en alleen die naam zet je al op het verkeerde been. Als je het bakje stuk slaat, blijkt het bakje gegoten uit chocolade met een suikerspin in de binnenkant.

 

Kijk voor meer food inspiratie ook in het Proefboek van ‘a matter of TASTE’.

proefboek-groot

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.