Discover the finest spaces
Delen

Dit zijn de 7 populairste evenementenlocaties van 2018

Wat zijn de meest populaire evenementenlocaties van 2018? De stoere industriële evenementenlocatie bleef nog steeds ongekend populair in het afgelopen jaar. Opvallend is dat de wat meer klassieke locaties ook steeds meer in trek waren. Maar de meest populaire evenementenlocatie van 2018, gebaseerd op de zoekresultaten van Locaties.nl, staat juist weer helemaal los van de hierboven beschreven kenmerken. Kwam jouw locatiesmaak dit jaar overeen met het gemiddelde? Bekijk het in deze lijst met de meest populaire evenementenlocaties van 2018 op Locaties.nl

1. Thuishaven Festivalterrein

Opgeklommen van de derde naar de eerste plek, dus dat betekent een nieuwe nummer één! Bij Thuishaven kun je terecht voor personeelsfeesten, congressen, productpresentaties of meerdaagse businessfestivals voor maar liefst drieduizend bezoekers. Dat alles lekker in de buitenlucht met een hip festivalsausje.

Thuishaven Amsterdam

Zo combineert Thuishaven Festivalterrein zakelijke evenementen met het gevoel even helemaal weg te zijn op een festival. En dat blijkt erg goed te werken!

2. De Werkspoorkathedraal

Deze voormalige montagehal, waar onder andere treinen en bruggen werden gemaakt, is nu een enorme multifunctionele ruimte waar van alles mogelijk is. Het industriële karakter van het gebouw voel je hier overal omdat veel van de originele elementen van de fabriek bewaard zijn gebleven.

Werkspoorkathedraal

Naast de robuuste Montagehal beschikt De Werkspoorkathedraal over meerdere break-out ruimten. Een daarvan is de originele Wasruimte, waar de betonnen teilen de zaal een bijzondere en unieke uitstraling geven.

3. Van Nelle Fabriek

De Van Nelle Fabriek is al een aantal jaar niet weg te slaan uit deze lijst. Dit vanwege de stoere, industriële uitstraling van het gebouw dat tevens een interessante geschiedenis met zich mee draagt. Maar ook vanwege de vele zalen en kleinere (vergader)ruimten waardoor er voor alle soorten events mogelijkheden zijn.

Van Nelle Fabriek

Waar voorheen tabak, koffie en thee werden verwerkt is nu ruim 10.000 vierkante meter in gebruik voor bedrijfsevenementen, beurzen, vergaderingen, feesten en congressen. Ook bijzonder: sinds 2014 heeft de Van Nelle Fabriek de UNESCO Werelderfgoedstatus.

4. AFAS Circustheater

Er zijn maar weinig mensen die het AFAS Circustheater in Scheveningen niet kennen. Daarom is het extra bijzonder om hier een evenement te organiseren. Vooral de Theaterzaal is klassiek en indrukwekkend.

Foto: Roy Beusker

Het Circustheater bestaat al sinds 1904 en was tot 1960 een echt circus. Nu is het theater vooral bekend om de vele musicals die er uitgevoerd worden. Er zijn, naast de Theaterzaal met een capaciteit voor 1840 mensen, nog tien diverse subzalen beschikbaar voor evenementen.

5. Het West-Indisch Huis

Het monumentale pand en uitstraling van het West-Indisch Huis weerspiegelt de populariteit van klassieke evenementenlocaties. Het pand heeft vier stijlvolle en klassiek ingerichte zalen en een binnenplaats waar het rumoer van de stad nauwelijks te horen is.

West-Indisch Huis Amsterdam

In het statige pand uit 1617 had de West-Indische Compagnie tussen 1623 en 1647 haar hoofdkwartier. Deze geschiedenis kun je er nu nog voelen. Vergaderingen, productpresentaties, feesten of diners behoren allemaal tot de mogelijkheden. Bovendien heeft het West-Indisch Huis een eigen cateraar.

6. The BOX

Deze industriële locatie is vooral populair vanwege de extreme flexibiliteit. Eigenlijk is de grote hoofdzaal een enorme ‘black box’ waarin van alles mogelijk is. Je huurt dus een leeg canvas.

Naast de grote zaal zijn er nog drie kleinere zalen, die bijvoorbeeld gebruikt kunnen worden als break-out ruimte. Sowieso kunnen alle zalen nog weer opgedeeld en verkleind worden, wat de flexibiliteit van deze locatie nog verder vergroot.

7. De Doelen

Het bekende concert- en congresgebouw De Doelen heeft een rijke geschiedenis. Al in 1844 werd het eerste Doelengebouw geopend aan de Rotterdamse Coolsingel, dat uiteindelijk in de Tweede Wereldoorlog werd verwoest. Het huidige gebouw dateert uit 1962 en heeft een klassieke, maar ook moderne uitstraling.

Erg praktisch zijn de drie verschillende ‘kwartieren’ die los van elkaar zijn te huren. Elk kwartier heeft namelijk een eigen entree, een plenaire zaal, ruime foyers en diverse subzalen. Ideaal dus voor grotere evenementen omdat je altijd een intiem gevoel behoudt.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.