Het West Indisch Huis

Characteristic rooms and unique accents: an echo of earlier times

Chique diners  en spraakmakende feesten in het hoogste segment van de evenementenbranche: alles is mogelijk in dit prestigieuze rijksmonument. Het West Indisch Huis is te allen tijde exclusief, er zijn nooit twee evenementen tegelijk. Zo heeft u altijd de beschikking over het gehele Huis en de volledige aandacht van het gastvrije personeel. De vier ruimtes met elk een geheel eigen karakter zijn zowel afzonderlijk in te zetten als te combineren voor één evenement. Niet onbelangrijk is de ligging in het historische centrum, het hart van Amsterdam, vlakbij Amsterdam CS en aan de -in 2012 officieel benoemde- leukste winkelstraat van Nederland; de Haarlemmerstraat.

A majestic and prestigious building where earlier times revived
In deze bijzondere event venue werd de eerste aanzet gemaakt tot de wereldstad New York. De bevelhebbers van de West Indische Compagnie gaven in één van de vier zalen in de 17e eeuw opdracht tot de bouw van het fort Nieuw Amsterdam op het eiland Manhattan. Nu, bijna vierhonderd jaar later, biedt het monumentale pand ruime vergaderzalen, sublieme catering, professionele begeleiding -met advies op maat-  en bovenal een bijzondere omgeving voor uiteenlopende evenementen. Van intieme lunches of diners voor 30 personen tot  indrukwekkende productpresentaties, besloten meetings of  grootse feesten tot 700 personen. Ondanks de geweldige ligging in de bruisende binnenstad van de hoofdstad  ervaart u een oase van rust en stilte bij het betreden van de poortingang van het historische pand aan de Amsterdamse gracht. Nergens anders in het centrum van Amsterdam treft u een exclusieve event venue met zo’n mooie binnenplaats.

The luxury atmosphere of a monumental venue
De vier stijlvolle zalen van het West Indisch Huis hebben elk een eigen karakter en stralen een prestige uit  die van elk evenement een bijzondere gelegenheid maakt. De prachtige marmeren vloeren, de antieke schouw en de grote -eveneens prachtige spiegels in de Compagniezaal zijn unieke elementen die het statige karakter van het gebouw versterken. Deze ruimte is geschikt voor recepties tot 120 personen of diners tot 84 personen. Een zelfde gemoedelijke sfeer -en gelijke capaciteit- ervaren we op de eerste etage bij het betreden van de Admiraalszaal.  In plaats van marmer is deze vloer voorzien van parket en samen met het lagere plafond geeft dit een intieme uitstraling. De oude pentekeningen aan de wand herinneren aan de rijke historie met de West-Indische eilanden.

An excellent environment for a swinging party or intimate gathering
Een champagnetoast, receptie of gezellige borrel tot 250 personen. De Commandeurszaal is hiervoor een fantastische omgeving. De hoge ramen maken van de zaal een fraaie lichte ruimte, met tevens mooie accenten als sierlijke koperen kroonluchters. Een bijeenkomst in deze zaal kan ook nog eens perfect gecombineerd worden met een borrel in de buitenlucht door de directe toegang tot de besloten binnenplaats.  Gouverneur Generaal Peter Stuyvesant – die verantwoordelijk was voor de stichting van het fort op Manhattan – waakt vandaag de dag nog steeds over deze fraaie binnenplaats, waar zijn indrukwekkende standbeeld prijkt als pronkstuk van de rijke historie. Boven de Commendeurszaal bevindt zich de Schutterszaal. Een prachtige zaal met parketvloer, geluidsisolatie en airconditioning. Een uitstekende omgeving voor een swingend feest tot 250 personen.