Discover the finest spaces
Delen

Vijf verrassende historische evenementenlocaties

Deze historische locaties mag je niet missen!

Historische locaties hebben een bepaalde aantrekkingskracht. Of het nou is vanwege de prachtige bouwstijl die herinnert aan vervlogen tijden, de grootse geschiedenissen die zich binnen de muren van deze panden hebben afgespeeld, of gewoon omdat ze op zulke schitterende plekken staan.

In het weekend van 10 en 11 september openen daarom honderden monumenten in het land hun deuren voor duizenden nieuwsgierige bezoekers, tijdens de Open Monumentendagen. Maar ook voor zakelijke bijeenkomsten vormt ons historisch erfgoed een welkome bron van inspiratie. Wij bezochten vijf bijzondere historische locaties die je zeker niet mag missen!

Oude Stadhuys Gouda

Oude Stadhuys Gouda

Het Oude Stadhuys ligt op een schitterende plek, midden op het marktplein in de historische binnenstad van Gouda. Het voormalige stadhuis stamt al uit de vijftiende eeuw en is aan de buitenkant imposant met het bordes, opvallende luiken, het carillon en beelden van hoofdrolspelers uit de Goude geschiedenis. De locatie beschikt over een sfeervol interieur met marmeren vloeren, glas-in-loodramen en beroemde tapijtkunstwerken, die deels nog uit de zeventiende en achttiende eeuw stammen. Deze authentieke details worden op subtiele wijze gecombineerd met moderne faciliteiten, perfect voor een bedrijfsfeest, congres, seminar, vergadering op productlancering: het beste dus van heden én verleden!

Kromhouthal, Amsterdam

Kromhouthal

Kromhouthal-5

Kromhouthal Mercedes-Benz

Van de Gouden Eeuw naar de industrialisering van Nederland in begin 20ste eeuw: de Kromhouthal in Amsterdam toont een ander hoogtepunt uit de Nederlandse geschiedenis. Vroeger draaiden hier de fabrieksmotoren van Kromhout en STORK op volle toeren. Deze rauwe uitstraling van de Kromhouthal is behouden gebleven. De hijskranen en stalen constructies zijn behouden gebleven en geven de locatie, samen met het 15 meter hoge plafond en de ruim 3.500 vierkante meter grote hal een unieke look and feel. De locatie ligt op het herontwikkelde industrieterrein De Overkant, een bloeiende en ondernemende omgeving vol bedrijvigheid. De voorzijde van de hal ligt direct aan de IJ-oever en biedt bezoekers een prachtig panoramisch uitzicht over het water en over het centrum van Amsterdam.

Villa Jongerius, Utrecht

Villa Jongerius Utrecht

Villa Jongerius Utrecht

Villa Jongerius

Een eigenzinnige villa met tuin, in het centrum van Utrecht: Villa Jongerius is zo’n locatie met een verhaal dat je nog lang bij blijft. Ondernemer Jan Jongerius bouwde de villa in de jaren dertig op het terrein van zijn kantoor, het industriële Jongeriuscomplex. De villa is de afgelopen jaren met veel respect voor de historische elementen gerestaureerd, waarbij iedere kamer het bijzondere verhaal vertelt van de familie die het huis heeft gewoond. De villa is te huur voor vergaderingen, trainingen, mini-congressen, bedrijfspresentaties, ontvangsten, recepties, evenementen, walking dinners  en private diners. Daarnaast wordt het oude kantoorgebouw van Jongerius, met een wandelpad direct aan de villa verbonden, opgeknapt tot een nieuwe eventlocatie.

1931 Congrescentrum Brabanthallen, ‘s Hertogenbosch

congrescentrum 1931

congrescentrum 1931

congrescentrum 1931

In de jaren dertig van de vorige eeuw opende in Den Bosch het eerste geheel overdekte en afgesloten veemarktcomplex van Nederland. Een architectonisch bijzonder gebouw, met kenmerken van zowel de Amsterdamse School als het Traditionalisme. Jarenlang wisselden op deze locatie koeien en kalveren van eigenaar; vandaag de dag gebeurt dat met kennis. In 1931 Congrescentrum Brabanthallen heeft de handel uit vroeger tijden plaatsgemaakt voor het moderne zakendoen: de toenmalige runderhal is nu een geavanceerde congres- en evenementenlocatie, waarin modern comfort wordt gemixt met het authentieke karakter van dit rijksmonument.

Vondelkerk, Amsterdam

Vondelkerk

vondelkerk

vondelkerk

Midden tussen de klassieke en statige huizen aan de rand van het Amsterdamse Vondelpark vinden we de Vondelkerk. Een neogotische kruisbasiliek uit 1872, ontworpen door bouwmeester P.J.H. Cuypers, beroemd van zijn ontwerp voor het Centraal Station en Rijksmuseum. De Vondelkerk heeft van binnen een hoog plafond en fraaie gotische ornamenten. De brandschilderingen op de ramen zorgen voor een prachtige lichtinval op de schilderingen en details. Samen zorgt dit voor een spectaculair decor voor evenementen waarmee je wilt imponeren.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.