Discover the finest spaces
Delen

Grootse restyling: hoe Brabanthallen blijft vernieuwen en verduurzamen

De bekende evenementenlocatie Brabanthallen in Den Bosch zit middenin een grote restyling. Alle hallen hebben een update gekregen, het parkeerterrein is vergroot, er is veel groen toegevoegd en de grootse venue van Libéma is nog lang niet klaar met vernieuwen en verduurzamen. Bovendien is het nu nog gemakkelijker om ook entertainmenthal MAINSTAGE en 1931 Congrescentrum bij je event te betrekken. Deze drie locaties staan namelijk allemaal met elkaar in verbinding. Commercieel Manager Beurzen & Evenementen Esmé Stoffelen vertelt over de vernieuwingen en over hoe je de drie venues optimaal met elkaar kunt combineren.

“Het gaat erg goed met onze locaties, we zijn blijven groeien na de coronaperiode. Daarom willen we ook steeds blijven ontwikkelen en vernieuwen. Zo is er de afgelopen maanden ontzettend veel veranderd en vernieuwd bij de Brabanthallen. We hebben bijvoorbeeld alle hallen aan de binnenkant helemaal zwart gemaakt en van LED-verlichting voorzien waardoor alle producties nu extra mooi en professioneel uitkomen. Dat is wel echt een hele toffe ontwikkeling.”

Brabanthallen

Maar er is nog veel meer vernieuwd bij de bekende evenementenlocatie: “Op het buitenterrein hebben we sinds half september beschikking over 1000 extra parkeerplekken. Die ruimte hadden we ook nodig, want dat zorgt ervoor dat mensen sneller ons terrein kunnen betreden en verlaten tijdens piekmomenten dankzij de meerdere in- en uitritten.”

“Daarnaast is er veel aangeplant groen toegevoegd. Dat ziet er ontzettend mooi uit. Ook zijn er laadpalen voor elektrische auto’s geplaatst, waardoor we extra service verlenen voor onze bezoekers.” Duurzaamheid is een belangrijker peiler voor Libéma. Zo liggen er 5000 zonnepanelen op het dak van de Brabanthallen waardoor er eigen energie wordt opgewekt en het complex zelfs meer energie levert dan verbruikt.

Voor het deel van de Brabanthallen dat gebouwd is in 1965, met onder meer de oude centrale entree, staan voor aankomend jaar ook vernieuwingen op de planning. “Eigenlijk is dat het laatste deel van het complex wat nog gemoderniseerd moet worden, zodat we dit gedeelte ook goed kunnen inzetten tijdens beurzen en evenementen. We gaan onder meer het daglicht terugbrengen. Ook de Carrousselbar wordt onder handen genomen.” 

1931 Congrescentrum

Esmé raakt niet uitgepraat over de mogelijkheden om de flexibele ruimtes van 1931 Congrescentrum, met de naastgelegen evenementenlocaties Brabanthallen en MAINSTAGE te combineren. “Laten we met 1931 te beginnen. Van een praktische, korte ontmoeting tot een meerdaags evenement: 1931 Congrescentrum heeft altijd wel een geschikte ruimte én service. Het historische pand met moderne inrichting in combinatie met onze Brabantse gastvrijheid zorgt voor een sfeervol en eigentijds evenement, dat elke mogelijke vorm kan aannemen.”

MAINSTAGE

En dan is er nog MainStage. “Deze zaal noemen we dé entertainmenthal van het zuiden waar we alle faciliteiten hebben om verbluffende grootschalige live entertainment optredens en muziekshows een podium te geven! Denk hierbij bijvoorbeeld aan publieksevenementen in alle vormen en maten, (vak)beurzen voor alle sectoren, bedrijfsfeesten voor grote én kleine bedrijven, muziekevents en meer.”

“1931 Congrescentrum heeft 31 ruimtes, waaronder een foyer, congreszalen en vergaderruimtes. De Brabanthallen heeft vijf entrees en een directe koppeling met 1931 en MAINSTAGE. Of het nu gaat om een evenement voor 50 of 40.000 mensen, jij bepaalt wat jij nodig hebt voor jouw droomevenement en wij realiseren het. Alle ruimtes zijn flexibel in te zetten en te koppelen aan diverse hallen. We denken graag in alle stappen mee!”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.