Discover the finest spaces
Delen

Vijf trendy evenementenlocaties waar je kunt shoppen

Na een belangrijke meeting of event is het goed om even te ontspannen. Niet meteen door naar de volgende werkafspraak, maar even een momentje voor jezelf pakken. En wat werkt er ontspannender dan struinen door een winkel? Een venue waar ook een inspirerende shop bij zit, is dan wel zo praktisch. Wij zetten vijf van de meest bijzondere evenementenlocaties waar je ook kan shoppen voor je op een rijtje. 

MIELE EXPERIENCE CENTER | VIANEN

Het kan niet anders dan dat je bij het Miele Experience Center in Vianen ook Miele producten kan shoppen. Je komt er zelfs binnen in het winkelgedeelte vol strakke keukenblokken van antraciet, de nieuwste wasmachines en andere apparatuur. Om de winkel heen zitten allerlei ruimten voor meetings en events zoals de Miele Studio voor online en hybride events, Stoomtheater Zinkann voor presentaties en andere soorten events tot dertig personen en het Miele Conference Center dat bestaat uit twee ruime congreszalen voor plenaire sessies tot tweehonderd personen. Maar het hart van deze evenementenlocatie wordt gevormd door het Culinary Institute met acht kookeilanden vol professionele apparatuur waar je allerlei soorten workshops kunt volgen als onderdeel van je event.

NIDUM | GRAVE

Eind 2021 opende lifestylecenter en evenementenlocatie Nidum in Grave. Hier vind je vijftien winkels en showrooms over lifestyle en wonen, restaurant Ovum en een grote binnentuin. Onlangs kwam hier een boetiekhotel met zes designkamers bij. Het voormalige arsenaal heeft daarnaast verschillende ruimten die gebruikt kunnen worden voor meetings en events. De grote en kleine serres van Nidum zijn bijvoorbeeld ideaal voor productpresentaties, workshops, lezingen of meetings. Restaurant Ovum heeft verschillende ruimten zoals de bar, de entree, de Kapel en de Lounge waar je bijvoorbeeld een bedrijfsfeest, vergadering of diner kunt organiseren. En na afloop van je event kunnen je gasten nog even lekker langs de winkels van Nidum dwalen en misschien wel een nieuw pronkstuk voor hun woning op de kop tikken!

STUDIO AMJÉ | AMSTERDAM

Studio Amjé in hartje Amsterdam is een inspirerende locatie voor kleinere meetings en events waar design, duurzaamheid en creativiteit centraal staat. Wanneer je de studio huurt is de gehele locatie van tachtig vierkante meter voor jou. Bijzonder is dat een deel van het meubilair en de accessoires van Studio Amjé ook te koop zijn! Samen met Nederlandse ontwerpers hebben de eigenaren van de locatie namelijk een eigen collectie ontworpen die je onder andere online via hun webshop kunt kopen. Maar het fijnste is misschien wel om voor of na je meeting even rond te neuzen en de producten van Studio Amjé live te bewonderen.

HOUSE OF RITUALS | AMSTERDAM

Voor veel mensen gaat er niets boven de kenmerkende geuren van het Nederlandse cosmeticamerk Rituals. In 2021 opende flagship store House of Rituals in Amsterdam waar je niet alleen alle Rituals producten kunt kopen die je maar kan bedenken, maar ook bijzondere events kunt organiseren. Op de bovenste twee verdiepingen vind je namelijk verschillende mogelijkheden voor meetings en events. Zo is er de Mind Studio met een groot scherm en drie projectoren voor allerlei soorten events. Hier zitten ook punten in het plafond waar bepaalde Rituals geuren uit kunnen vloeien als mensen dat willen. Verder kan een bijeenkomst gecombineerd worden met een bezoek aan de spa of natuurlijk met de winkel zelf.

HOTEL DE L’EUROPE | AMSTERDAM

Het bekende hotel De l’Europe in het centrum van Amsterdam bouwde onlangs een compleet nieuwe vleugel aan het pand genaamd ‘t Huys. Hier kun je een boekwinkel, spa, bloemist en Italiaans restaurant vinden, maar ook vier exclusieve eventzalen. Elke zaal heeft een eigen karakter met speciaal voor het hotel ontworpen meubels, stoffen van gerenommeerde internationale stoffenhuizen en antieke vondsten die opnieuw gestoffeerd en gerestaureerd werden. Verder kun je bij boekwinkel MENDO een privé diner of presentatie houden en na je meeting genieten van de Italiaanse keuken bij Trattoria Graziella. Alle bedrijven in ’t Huys zijn met elkaar verbonden via de overdekte binnenplaats die d’Tuyn heet.

Meer inspirerende evenementenlocaties

Naast bovengenoemde venues zijn er natuurlijk nog veel meer evenementenlocaties voor vergaderingen, bijeenkomsten en andere soorten events. Benieuwd geworden Bekijk hier de andere evenementenlocaties in Nederland! 

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.