Discover the finest spaces
Delen

Event Case: smakelijke Leveranciersdag van Vermaat bij Miele Experience Center

Locaties komen pas echt tot leven tijdens een event! Daarom licht GreaterVenues de mooiste locaties uit in de rubriek Event Case. In deze aflevering nemen we een kijkje achter de schermen bij de Leveranciersdag die Vermaat op 21 maart organiseerde bij het Miele Experience Center in Vianen. Het thema ‘Food Vision 2027’ stond centraal met als afsluiting een speciale kookworkshop zonder ecologische voetafdruk bij het Miele Culinary Institute. Het door de gasten (deels zelf) bereide menu werd vervolgens gezamenlijk opgegeten in het vernieuwde restaurant.  

De Leveranciersdag startte in het Miele Congres Center met een plenaire sessie. Daarna verplaatste het gezelschap zich via het Live Cooking-gedeelte (waar een aperitief met amuse werd genuttigd) via de showroom naar de kookschool. Daar werden zij door de chefs van Miele uitgedaagd om zelf in de keuken aan de slag te gaan.

Sandra Gerdessen, accountmanager Sales & Events bij Miele, vertelt: “Alle grote leveranciers van Vermaat waren present, denk aan bedrijven zoals Sligro, Heineken en Unilever. Voor ons als locatie is dat natuurlijk ook heel interessant want wij hebben niet voor niets de slogan ‘Where business meets cooking’. Dus alle events die ook maar enigszins met het thema ‘food’ te maken hebben zijn voor ons extra interessant om te hosten. Dat biedt ons de kans om te laten zien wat we hier allemaal kunnen en doen.”

‘Food Vision 2027’ bleek een dankbaar thema. Gerdessen licht toe: “Vermaat is heel erg bezig met de toekomst en alles wat daarbij komt kijken op het gebied van bijvoorbeeld duurzaamheid, afvalverwerking en gezonde alternatieven. Daar is voor de Leveranciersdag een heel programma omheen bedacht. Bovendien konden wij als Miele zijnde met ons Net Positive Menu een kookworkshop zonder ecologische voetafdruk aanbieden. Daar ligt ook onze kracht: wij geven bijna dagelijks kookworkshops in ons culinair instituut. Je kunt er met 80 mensen tegelijk koken onder begeleiding van topchefs waarvan een aantal eerder werkzaam was in sterrenrestaurants.”

Miele Experience Center

Onderdeel van het Miele Experience Center is het Miele Culinary Insitute. Gerdessen daarover: “Dat is ons pareltje, onze core business. De studio is voorzien van de nieuwste apparatuur.  Daarom was het ook zo leuk om een onderdeel van het menu aan te bieden als workshop. En dat is eigenlijk het klapstuk van de dag geworden. Het plenaire deel van het programma bestond onder meer uit een presentatie van de directeur van Vermaat en een ronde tafelgesprek.”

De reacties op de bijeenkomst waren zeer enthousiast.  Gerdessen: “Het event was dan ook tot in de puntjes verzorgd. Het mooie was ook dat we binnen een dag al een aanvraag kregen van een van de gasten om voor zijn bedrijf eenzelfde soort event te organiseren. Dat is eigenlijk het grootste compliment dat je kan krijgen. Voor ons is het ook heel belangrijk dat er over het Miele Experience Center gesproken wordt. Veel mensen weten namelijk niet dat er ook een heel congrescentrum bij zit waar we tot wel 200 personen kunnen ontvangen. Samen met de kookschool is dat een gouden combinatie.”

Vermaat was bovendien de eerste partij die in het vernieuwde restaurant van het Miele Experience Center te gast was. Executive chef-kok Aalbèr van Aggelen heeft daar de leiding en zorgt voor een culinaire beleving op ‘fine dining’-niveau. Ook Van Aggelen kijkt met veel genoegen terug op de Leveranciersdag van Vermaat: “We hadden in samenwerking met restaurant ‘Hemel en Aarde’ een mooi menu samengesteld. Zo was er een voorgerecht van rode biet met verschillende structuren en smaken. Als hoofdgerecht hadden we knolselderijsteak. Die bak je echt zoals een vleessteak en ook de saus was van knolselderij gemaakt. Verrassend smaakvol en natuurlijk is het nog lekkerder als je als gast zelf hebt geholpen met bereiden.”

Eerst vergaderen, dan samen koken

Van Aggelen geniet elke dag weer van zijn werk en zeker ook de werkplek zelf: “Echt super. Kookworkshops zijn hier mogelijk voor groepen van 16 tot 80 personen. Dat doen bedrijven bij ons ook vaak nadat ze eerst bij ons vergaderd hebben. Sinds kort zijn de showroom en ook het restaurantgedeelte van de kookschool helemaal vernieuwd. Vermaat was de eerste partij die in de nieuwe omgeving te gast was. Het liep allemaal op rolletjes. Ik heb alleen maar complimenten ontvangen. Daar doen we het ook voor natuurlijk.”

Totaal geen zorgen

Suzanne Kok, inkoper F&B bij Vermaat, kijkt met genoegen terug op de Leveranciersdag bij Miele: “Het was een hele prettige samenwerking. Miele is sowieso al een bekende partner van ons dus dat werkte heel gemakkelijk. Vooraf waren er duidelijke afspraken gemaakt over het event en het hele programma. Na het plenaire gedeelte, waarin we onze nieuwe duurzaamheidsvisie presenteerden, gingen we naar de kookstudio waar de gasten na een voorgerechtje en de nodige uitleg zelf aan de slag gingen. Dat was een hele leuke en interactieve manier om elkaar ook op een informele manier te leren kennen en samen te werken. Dat is altijd goed voor de dynamiek. Het eten viel ook goed in de smaak en dat was voor sommigen verrassend want het was eigenlijk een volledig plantaardig menu. Sommige deelnemers hadden bij aanvang nog hun bedenkingen bij bijvoorbeeld de knolselderijsteak maar uiteindelijk was er niemand die het niet lekker vond. Sterker nog: ze vonden het allemaal even heerlijk. Voor herhaling vatbaar dus!”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.