Discover the finest spaces
Delen

Jubileumjaar vol activiteiten voor hotel De l’Europe dat 125 jaar bestaat

Het bekende Amsterdamse hotel De l’Europe bestaat sinds 23 september 2021 maar liefst 125 jaar. Daarom worden er allerlei activiteiten georganiseerd zoals de veiling van een haute couture jurk van Ronald van der Kemp die speciaal voor het jubileum is ontworpen en verder gaan de zangers en zangeressen van de Nationale Opera & Ballet de stad toezingen vanaf de balkons van het hotel. Onlangs werd de grootscheepse verbouwing van de gehele begane grond afgerond waarbij verschillende eventruimten, de restaurants en de lobby zijn gerestyled en er een compleet nieuwe vleugel bij is gekomen. Deze vleugel heeft vier bijzondere zalen voor events en vergaderingen. 

Op de plek van Hotel De l’Europe zat sinds 1638 herberg De Rondeel. In 1896 opende er een hotel, dat toen ook al De l’Europe heette, met een café, een terras aan de Amstel en vijftig kamers die al elektriciteit en centrale verwarming hadden. Inmiddels heeft het bekende hotel 111 kamers, een spa en wellness en diverse restaurants en bars waaronder Freddy’s Bar waar Freddy Heineken vaak wat kwam drinken. Om het jubileum te vieren worden er onder andere wekelijks rondleidingen georganiseerd door het hotel waarbij verteld wordt over de geschiedenis, zingt de Nationale Opera & Ballet op verschillende momenten vanaf het balkon en in maart 2022 wordt de jubileumjurk van couturier Ronald van der Kemp – wiens ontwerpen onder andere door Rihanna en Kate Moss worden gedragen – geveild. 

Hotel De l’Europe

Het iconische hotel De l’Europe heeft allerlei ruimten voor meetings en events. De meest bijzondere liggen in de nieuw gebouwde vleugel genaamd ‘t Huys. Hier kun je een boekwinkel, spa, bloemist en Italiaans restaurant vinden, maar ook vier exclusieve eventzalen. Elke zaal heeft een eigen karakter met speciaal voor het hotel ontworpen meubels, stoffen van gerenommeerde internationale stoffenhuizen en antieke vondsten die opnieuw gestoffeerd en gerestaureerd werden. Verder kun je bij boekwinkel MENDO een privé diner of presentatie houden en na je meeting genieten van de Italiaanse keuken bij Trattoria Graziella. Alle bedrijven in ’t Huys zijn met elkaar verbonden via de overdekte binnenplaats die d’Tuyn heet.

De speciale activiteiten naar aanleiding van het jubileum worden het hele jaar georganiseerd, tot 23 september 2022 dus. Zo wil het hotel ‘iets terugdoen’ voor de Amsterdamse bewoners en toeristen.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.