Discover the finest spaces
Delen

Stijn Oude Vrielink: ‘The kid’

Diegenen die gek genoeg zijn, veranderen jouw imago

Krijg jij genoeg inspiratie van collega’s, leidinggevende, oppas, chefkok, branchegenoten, vrouw of kind? Zorgen zij ervoor dat jij net weer dat éne stapje extra kan doen? Wij als venue marketeers denken maanden, soms jaren vooruit. Maar waar haal je de inspiratie nou vandaan? En bij wie? Inspiratie komt vaak van mensen.

Marketing binnen venues is zo ontzettend belangrijk. Eindelijk begint venue marketing door te dringen bij alle traditionele en bestaande organisatiestructuren. De venue die zijn positie niet continue verrijkt en diensten en beloften te laat aanpast aan de marketingkanalen, gaat dat keihard voelen. Een extra zetje richting creativiteit: It’s time to meetThe Kid’…

026c2ed7a4f2e66a3564262c94b4ebcd

‘The Kid’

Ik heb het over de buitenbeentjes, de rebellen, de herrieschoppers, diegenen die dingen anders zien. Ze zijn niet zo gecharmeerd van regels. Je kunt ze dingen bevelen, ze corrigeren, het niet eens zijn met ze, maar het enige wat je niet kan is ze negeren. Omdat zij verandering brengen; ze duwen je venue vooruit. Sommigen zien ze als gekken, maar diegenen die gek genoeg zijn veranderen jouw imago.

Ik kom ze dagelijks tegen op de pond van Amsterdam Centraal naar Noord. Ik heb het niet over de nieuwe generatie, maar over vrijdenkers. Die gasten zitten werkelijk vol ideeën. En het interesseert ze totaal niet wat anderen over hen denken. In de jaren ’90 trokken de marketingbureaus van toen, zoals BDDO, ze letterlijk van de straat. Dit zijn de gasten met de geweldige ideeën. ‘The Kids’ die het echt door hadden, begonnen later voor zichzelf. Een paar zijn zelfs heel groot geworden binnen onze branche. En nee, ze hebben geen opleiding of uitgebreide CV. Sommigen hebben nog nooit een marketingboek gelezen: geen marketeer uit het boek, maar uit het hart!

Nog een reden om met ‘The Kids’ te werken: je hoort ze nooit ‘maar’ zeggen. Ga op zoek naar die gasten. Voor mijn part bezoek je een paar bedrijven in Amsterdam Noord. Je vindt ze vanzelf, je moet er alleen voor open staan.

Je kunt ze dingen bevelen, ze corrigeren, het niet met ze eens zijn, maar het enige wat je niet kan is ze negeren.”

Waarom een new ‘Kid’ in town?

We hebben allemaal dezelfde technologie tot onze beschikking en de data voor het oprapen. De cruciale vraag is hoe je jouw venue op een creatieve manier kunt onderscheiden van andere venues. Daar komt strategie om de hoek kijken. Alleen door creatief te kijken naar de bedrijfsvoering binnen je venue en deze strategie door te voeren, kun je succesvol zijn in de ‘nieuwe’ evenementenbranche. Sta op met de gedachte dat het nieuwer, beter en sterker moet. En als je een goede, creatieve strategie te pakken hebt, kun je je mensen daarmee motiveren en activeren.

The Kid’ helpt jou om verder te denken en te kijken. Je denkt hierdoor na over dingen die je zelf niet had kunnen bedenken. Ze denken verder dan Virtual Reality, ze zíjn Virtual Reality. Sinds kort heb ik zelf een ‘Kid’ met wie ik maar één visie deel: van OCEANDIVA een wereldmerk bouwen! Vol enthousiasme praten we hierover, iedere dag weer. Visie, visie, visie! We houden ons vast aan het grote plaatje, en het werkt! En alles wat ze doet komt vanuit de waarden van OCEANDIVA. Onze venue energie. Op deze manier houd je innovatie fris en je basis is altijd sterk. En daarbij is het superleuk. Het geeft hen verantwoordelijkheid en plezier in hun werk en daar word jij als Venue Marketeer en mens weer blij van!

Good luck with finding ‘The Kid’!

Stijn

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.