Discover the finest spaces
Delen

Omnisport Apeldoorn: juíst ook voor events tot 500 personen

Omnisport Apeldoorn staat vooral bekend om topsport. Veel evenementen binnen de sportbranche vinden er plaats en daarnaast trainen er ook dagelijks topsporters. Maar naast topsport, worden er ook vaak grote zakelijke evenementen zoals congressen, bedrijfsfeesten en bijvoorbeeld concerten georganiseerd. Wat minder mensen weten is dat Omnisport juíst ook te boeken is voor wat kleinere congressen en bijeenkomsten tot 500 bezoekers. Onder andere dankzij de centrale ligging en de slimme faciliteiten. We spreken vestigingsmanager Heidi Smale hierover. 

Omnisport is een uniek multifunctioneel en overdekt sportcomplex. De locatie heeft een grote wieler- en atletiekhal met een tribune met zo’n 5000 zitplaatsen. Ook zijn er verschillende ruimtes die perfect zijn voor zakelijke evenementen. Topsporters trainen dagelijks bij Omnisport, waardoor zij tijdens evenementen tot 500 bezoekers altijd te bewonderen zijn. Heidi: “Dit is dus ook wat ons uniek maakt: events en topsport worden dagelijks gecombineerd. We hebben namelijk meerdere verdiepingen met verschillende ruimtes inclusief balkon waar altijd topsport te zien is.” Een unieke ervaring dus.

Omnisport Apeldoorn

In coronatijd heeft Omnisport alle verdiepingen vernieuwd en verbeterd. “Alles is aangepast aan de wensen en eisen die we hadden om evenementen tot 500 bezoekers van nog betere kwaliteit te hosten. Zo hebben we nieuw flexibel meubilair zodat alle opstellingen te realiseren zijn. Ook de technische mogelijkheden zijn verbeterd én alle ruimtes hebben een sportieve sfeer. Dit ook met het doel om opdrachtgevers te ontzorgen en te kunnen faciliteren in alles wat er nodig is”, legt Heidi uit. Naast deze verbeteringen is Omnisport ook bezig geweest met de verduurzaming van de locatie met LED-verlichting. Hierdoor heeft Omnisport nu ook showelementen, waardoor spelers uitgelicht kunnen worden. Dit is iets waar Omnisport al langer plannen voor had.

Alle soorten evenementen zijn welkom bij Omnisport. “Van een vergadering tot een beurs, bij ieder soort evenement past namelijk een sportieve sfeer. Iedere bezoeker vindt het interessant om tijdens een evenement rond te kijken in de verschillende ruimtes binnen onze locatie.”

Ruimtes

“Voor iets kleinere evenementen van 10 tot 500 bezoekers heeft Omnisport drie verschillende verdiepingen met negen vergaderruimtes. Een voorbeeld hiervan is de Sportfoyer. Dat is dé plek waar je als bezoeker binnenkomt. Deze ruimte is flexibel en kan verdeeld worden in drie gedeelten. Zo is de Sportfoyer geschikt voor bijvoorbeeld een borrel voor een groep van 10 of 20 personen.” De Sportfoyer heeft een sportieve sfeer doordat het is ingedeeld met belijning zoals op een sportveld. Ook is er een bar aanwezig en zijn er verschillende sub-ruimtes die een uitzicht bieden op de topsporters. “Zo zou je zomaar ineens een wereldkampioen kunnen zien trainen. Dat is natuurlijk fantastisch om te zien!”

Naast de sportfoyer is ook de Promenade een perfecte ruimte voor evenementen met een kleiner bezoekersaantal. “De Promenade is een ruimte die we het meest gebruiken voor plenaire bijeenkomsten of als workshopruimte. Deze ruimte heeft extra permanente televisieschermen zodat het voor de organisatoren een plug-and-play kwestie is. Naast dat, heeft ook de Promenade een subruimte die gebruikt kan worden door de organisatie of bijvoorbeeld als extra workshopruimte.”
Op de derde etage vind je de iets chiquere Business Lounge. “Deze ruimte kan ingezet worden voor bijvoorbeeld een plenaire vergadering of een ontvangst.”

Omnisport heeft allerlei ideeën om de energie van de bezoekers tijdens een evenement hoog te houden. “We kunnen bijvoorbeeld een clinic baanwielrennen, schermen of boogschieten op het programma zetten. We willen namelijk graag laten zien wat er allemaal mogelijk is binnen Omnisport. Natuurlijk wordt er rekening gehouden met de doelgroep die het evenement bezoekt. Dus ook voor bezoekers die wat minder sportief zijn hebben wij genoeg activiteiten beschikbaar.”

Catering

De catering wordt helemaal voor je verzorgd binnen Omnisport, benadrukt Heidi. “We hebben een eigen horeca crew die alles zelf maakt. Wij zijn ingespeeld op alle dieetwensen, zelfs als deze last minute nog aangepast moeten worden.” Daarnaast vindt Omnisport het belangrijk om gezonde opties aan te bieden binnen de catering. “Dit betekent niet dat er geen bitterballen geserveerd worden hoor. Ook die zijn er nog!” 

Centraal gelegen

“Tegenwoordig ontvangen we evenementen vanuit het hele land. Daarom is Apeldoorn een prettige locatie voor Omnisport, omdat het ongeveer in het midden van het land ligt. Voor bedrijven met meerdere locaties in Nederland zijn personeelsfeesten of jaarlijkse vergaderingen bijvoorbeeld bij ons ideaal. De reistijd is dan voor iedereen goed te doen.” Omnisport heeft voldoende parkeerplaatsen direct voor de deur. Ook met het openbaar vervoer is de locatie prima te bereiken, station Apeldoorn de Maten ligt namelijk op een paar minuten lopen van Omnisport.

Wow-effect

Het grote doel wat Omnisport bij ieder evenement wil bereiken is het ‘wow-effect’ creëren. “Als een organisator bijvoorbeeld een congres voor 500 bezoekers bij ons organiseert, faciliteert ons team alles wat daarvoor nodig is. Daarnaast kan de organisator ook standhouders uitnodigen op het congres om topsport te bekijken. Wij regelen alle maaltijden naar wens en eventueel ook een afsluitend diner. Over alle service en ruimtes die wij als Omnisport bieden horen wij regelmatig ‘wow’ langskomen.”

En dat ‘wow-effect’ zal iedere bezoeker gegarandeerd ervaren zodra zij binnenkomen bij Omnisport Apeldoorn. Dat is ook de reden dat het dé sportieve locatie is voor ieder evenement. “Volgend jaar is het een Olympisch jaar waar wij erg naar uitkijken. Alle topsporters trainen hier om zichzelf klaar te stomen voor de Olympische Spelen in Parijs. Daarnaast zal in 2024 ook het EK-baanwielrennen, het jaarlijkse NK-baanwielrennen en het NK-atletiek hier plaatsvinden. Ook het EK heren volleybal onder de 22 jaar staat op onze planning. Een jaar vol met sportiviteit, waardoor hier ook altijd wat te doen en te zien is!” 

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.