Omnisport

Omring jezelf met topsport bij deze indrukwekkende evenementenlocatie

Het iconische ovalen gebouw dat is bedekt met oranje en opaalkleurige kanaalplaten is lang niet het enige bijzondere aan topsportcomplex en evenementenlocatie Omnisport in Apeldoorn. Het is namelijk de enige locatie in Nederland waar EK’s en WK’s baanwielrennen en indoor atletiek gehouden mogen worden. Het Olympisch team baanwielrennen traint hier dagelijks en ook de volleyballers van veelvoudig Nederlands kampioen Dynamo zijn hier elke dag te vinden. In deze bijzondere, dynamische en sportieve sfeer organiseer je congressen, beurzen, presentaties, meetings en andere soorten events van 11 tot maar liefst 15.000 personen. Redenen genoeg voor ons om op bezoek te gaan bij deze multifunctionele venue!

Wanneer we naar het topsportcomplex rijden, zien we het enorme en bijzondere gebouw al van ver liggen. Echt zo’n plek waar je vanzelf nieuwsgierig naar wordt en naar binnen wil. We parkeren in één van de negen parkeergebieden met in totaal maar liefst 2000 plekken die om het pand heen liggen. Parkeren is dus in ieder geval al iets waar je je geen zorgen om hoeft te maken. De hoofdingang ligt aan een plein dat vaak bij events wordt betrokken. Hier word je bijvoorbeeld begroet door de organisatie van het event of er draait een dj. Ook kun je buiten en in de hal al helemaal uitpakken met je eigen branding. Vanuit de ruime hal lopen we meteen door naar de meest spectaculaire ruimte van Omnisport: de Wieler- en Atletiekhal.

Omnisport

Het is de plek waar geschiedenis wordt geschreven bij Omnisport: de Wieler- en Atletiekhal aan de rechterkant van het pand. Een enorme zaal met een indrukwekkende wielerbaan van 250 meter lang en 7 meter breed die rondom loopt. Daar weer omheen liggen de tribunes waar 5000 mensen kunnen zitten. We lopen naar het punt waar de tribunes beginnen en kijken naar beneden, langs de onmogelijk steile wielerbaan. Je kunt niet anders dan ontzag hebben voor de topsporters die hier wereldrecords neergezet hebben. Het middenterrein van de Wieler- en Atletiekhal wordt veel gebruikt voor evenementen en biedt ontzettend veel mogelijkheden. Hier organiseer je sfeervolle bedrijfsfeesten, diners, grootse plenaire sessies of zelfs beurzen terwijl je omringd wordt door de wielerbaan van accoyahout. Een podium bouwen, enorme schermen plaatsen of een catwalk maken in het midden van de ruimte: het kan allemaal en het ervaren team van Omnisport regelt het graag voor je. Ze zijn immers gewend om grote sportevenementen te organiseren waarbij duizenden mensen uit allerlei landen aanwezig zijn. Op dit moment wordt de vloer van het middenterrein bijvoorbeeld grondig gereinigd aangezien hier een paar dagen geleden nog een volleybalveld omringd door tribunes lag voor het WK Volleybal Vrouwen.

Precies aan de andere kant van het pand ligt nog zo’n imposante ruimte, de Topsporthal van ruim 1800 vierkante meter. Omnisport is de thuisbasis van de bekende volleybalclub Dynamo en in deze zaal wordt getraind en vinden de wedstrijden plaats. Aan twee kanten van de hal zitten praktische uitschuifbare tribunes met 1500 zitplaatsen die natuurlijk ook ideaal zijn tijdens events. Maar ingeklapt is de ruimte weer op een totaal andere manier te benutten. Met daarnaast nog scheidingswanden die eenvoudig aan het plafond gehangen kunnen worden, is deze ruimte één van de meest multifunctionele zalen die we kennen. De Topsporthal is hierdoor net zo gemakkelijk een grote beursvloer als een congresruimte met verschillende subzalen. De tientallen plakkaten aan de muur met daarop de jaren waarin Dynamo landskampioen werd, maken het topsportgevoel compleet.

Tussen beide hallen in, zit de Catacombe. Een bijzondere, lange ruimte waar sporters kunnen opwarmen met onder andere een rondloopbaan, kogelstoothoek en verspringbak. Het voelt een beetje als de backstage ruimte waar je eigenlijk niet mag komen. Des te leuker om deze unieke plek juist in te zetten als ontvangstruimte, beursvloer of voor een sportieve break zoals boogschieten. Verder zijn hier veertien kleedkamers en ruimten als de dopingkamer en jurykamer die als subruimten gebruikt kunnen worden. Het team van Omnisport ziet het als een sport om met je mee te denken en alle ruimten van deze enorme venue op een creatieve manier in te zetten.

De Sportfoyer en Promenade

Wat ons opvalt terwijl we het gebouw ontdekken, zijn de subtiele knipogen naar sport die je overal tegenkomt. Van deuren die opengehouden worden met kettlebells tot de trappen waar op elke tree staat hoeveel calorieën je hebt verbrand. Toch fijn om te weten hoe goed we bezig zijn als we via de trap de Sportfoyer op de eerste verdieping in lopen. Hier zien we de unieke indeling van het gebouw van Omnisport meteen goed: je hebt hier aan de ene kant van de ruimte uitzicht op de Wieler- en Atletiekhal en aan de andere kant op de Topsporthal. Dit geldt ook voor de zalen op de tweede en derde verdieping. Je bent hier dus letterlijk continu omringd door sport. De Sportfoyer is sfeervol ingericht met overal verschillende soorten zitjes met cognackleurige stoelen en poefen in de vorm van volleybal ballen. De pilaren zien eruit als rugbyballen en nog zo’n leuk detail: sommige tafels zijn gemaakt van de oude wielerbaan die in 2016 is vervangen. In deze ruimte wordt vaak een cateringplein ingericht met verschillende buffetten en het balkon vanaf waar je uitkijkt op de Wieler- en Atletiekhal is een geliefde borrellocatie. Aan de Sportfoyer grenzen drie plug & play vergaderzalen, die Workout Rooms worden genoemd. Hierdoor kan de Sportfoyer ook gebruikt worden als plenaire ruimte met de Workout Rooms als subzalen tijdens een wat kleiner congres.

We verbranden weer wat calorieën en lopen een verdieping hoger waar de Promenade ligt. Tijdens een sportwedstrijd in de Wieler- en Atletiekhal loopt het publiek hierlangs de tribunes op. Daarnaast is het een geweldige ruimte voor presentaties tot zo’n 400 personen. Ook hier is dezelfde stijl als in de Sportfoyer doorgetrokken met stijlvol meubilair dat een sportieve knipoog geeft. Zoals hoge tafels met barkrukken die een fietsframe als poot hebben. Ook kunnen je gasten tijdens een lezing of presentatie op grappige mini-tribunes gaan zitten. Verder zit hier een vergaderzaal die op een speelse manier is ingericht als kleedkamer. Allemaal details die je het gevoel geven op een unieke sportlocatie te zijn.

Business Lounge en aandacht voor gezond eten

Eenmaal op de derde verdieping lopen we de Business Lounge in. Nog zo’n sfeervolle ruimte met een geweldig uitzicht op beide hallen én met twee plug & play Workout Rooms die je kunt gebruiken als subzalen of om in te vergaderen. Deze verdieping wordt vaak in zijn geheel gebruikt tijdens iets kleinere events en opgedeeld in een ontvangst- en plenair gedeelte. In de Business Lounge kunnen namelijk zo’n 250 mensen zitten tijdens een presentatie. Het leuke van deze ruimte is dat er een vaste bar staat, waardoor je er gemakkelijk nog even na kunt borrelen.

Omnisport is onderdeel van leisurebedrijf Libéma en heeft zijn eigen cateringlabel. Als topsportcomplex is gezond eten hier natuurlijk ontzettend belangrijk. Daarom zijn er allerlei soorten gezonde en voedzame hapjes en gerechten waar je uit kunt kiezen. Denk bijvoorbeeld aan een no chicken wrap, fruitsticks, een groentedip bij de borrelhapjes of gezonde smoothies. Daarnaast kan het team van Omnisport allerlei soorten workshops en clinics voor je regelen als sportieve break in je event. Zo verzorgt de Apeldoornse wielervereniging De Adelaar fietsclinics op de wielerbaan maar kan er bijvoorbeeld ook een tafelvoetbalwedstrijd georganiseerd worden in de Catacombe.

Voor indrukwekkende events met een wow-effect zit je goed bij Omnisport. De Wieler- en Atletiekhal en de Topsporthal zorgen voor een unieke sportieve ambiance en zijn daarnaast ontzettend flexibel in te zetten voor allerlei soorten events. Tussen deze enorme zalen in zitten drie grote ruimten met een sfeervolle en hippe inrichting vol grappige sportieve accenten. Met zes break-outruimten en nog veel meer mogelijkheden in de Catacombe is Omnisport ideaal als congreslocatie. Tel hier het creatieve team, professionele technische mogelijkheden dankzij de vele topsportwedstrijden die er plaatsvinden en heerlijke gezonde gerechten bij op en de keuze is snel gemaakt. Op naar deze unieke evenementenlocatie in het midden van Nederland waar sport centraal staat!