Discover the finest spaces
Delen

Event Case: het WK Volleybal Vrouwen bij Omnisport

De kwartfinales, halve finale en finale van het WK Volleybal voor vrouwen barsten deze week los bij topsportcomplex en evenementenlocatie Omnisport in Apeldoorn. Van 11 tot en met 15 oktober zit de locatie helemaal vol met duizenden topsporters, trainers, technici, media en volleybalfans. Er wordt hard gewerkt aan de bouw van een professionele volleybalarena door organisator NEVOBO (Nederlandse Volleybalbond) en de Topsporthal is ingericht als mediacenter en VIP ruimte. “Alles staat hier nu in het teken van het WK. Het is een mega operatie”, aldus Jeroen Dona, divisiedirecteur Beurzen en Evenementen bij Libéma, waar Omnisport onder valt. Wij nemen een kijkje achter de schermen. 

Om ervoor te zorgen dat de Wieler- en Atletiekzaal van Omnisport klaar is voor de finalewedstrijden wordt er al dagen hard gewerkt door honderden mensen. “Zij hebben onder andere de tribunes gebouwd, het licht en geluid geïnstalleerd en het veld klaargemaakt. Alles moet natuurlijk voldoen aan de hoogste kwaliteitsstandaarden”, vertelt NEVOBO directeur Michel Everaert. “We zijn al ruim zes jaar bezig met het uitstippelen van dit enorme toernooi dat we samen met Polen organiseren. Dat alles komt nu samen en het is erg fijn om met Omnisport naar de finale toe te werken. We kunnen alles hier compleet inrichten zoals we willen en dat is een groot voordeel. De Wieler- en Atletiekzaal van Omnisport herken je niet meer terug. Hier zijn de tribunes tegen het veld aan gebouwd zodat er een hele intieme sfeer ontstaat. Bovendien kunnen er op deze manier 6500 mensen per wedstrijd komen kijken.”

Tijdens het WK Volleybal Vrouwen van 23 september tot en met 15 oktober komen teams uit maar liefst 24 landen en vijf continenten naar Nederland. De poulewedstrijden in het GelreDome en de tweede ronde in Rotterdam Ahoy zijn inmiddels gespeeld. Alles wijst erop dat de finales in Omnisport ontzettend spannend gaan worden. Jeroen: “Als thuisbasis van één van de grootste volleybalclubs van Nederland, Dynamo, voelt het logisch dat het spannendste gedeelte van het WK bij ons gaat gebeuren. Dit gebouw is gemaakt voor evenementen zoals dit en ademt uit iedere vezel topsport.”

Omnisport

De keuze voor Omnisport als één van de wedstrijdlocaties voor het WK Volleybal Vrouwen was snel gemaakt. Michel: “In deze regio leeft het volleybal ontzettend. Apeldoorn wordt niet voor niets volleybalhoofdstad genoemd. Hier moest dus de laatste fase van het WK wel plaatsvinden. Bovendien organiseerden we in 2015 ook al het EK Volleybal Vrouwen, in 2019 het EK Volleybal Mannen en in 2020 het Olympisch Kwalificatietoernooi van de vrouwen bij Omnisport. We zijn hier inmiddels een bekend gezicht.” Voor de topsportlocatie is dit WK één van de grootste sportevenementen die er ooit georganiseerd is. Vanaf 11 oktober worden de eerste kwartfinales gespeeld. “De volleybalsters worden vanaf hun hotels via de achteringang bij Omnisport naar binnen gebracht waar ze direct naar de kleedkamers kunnen lopen. Er zijn gelukkig meer dan genoeg kleedkamers op deze locatie. Vervolgens kunnen ze rustig opwarmen in de Catacomben van Omnisport en zich klaarmaken voor de twee kwartfinales die aan het einde van de middag en avond plaatsvinden”, vervolgt hij.

Jeroen: “Terwijl de sporters opwarmen, zorgen onze parkeerbegeleiders ervoor dat de duizenden volleybalfans op een veilige manier naar de tribunes worden begeleid. Naast het publiek vangen we ook de nationale en internationale media op. Zij kunnen in onze Topsporthal terecht waar we samen met NEVOBO een mediacenter en VIP ruimte hebben ingericht.” Ook alle catering wordt door Omnisport zelf verzorgd: “We zorgen voor gezonde en voedzame lunches en diners voor alle sporters, technici, ondersteunend personeel en VIP gasten. En ook onze bezoekers kunnen rekenen op heerlijke hapjes en snacks met een gezonde knipoog”, vult hij aan.

Bij Omnisport kun je ook terecht voor congressen, beurzen, vergaderingen en andere zakelijke evenementen. In de iconische Wieler- en Atletiekhal en de Topsporthal organiseer je events tot maar liefst 5000 personen terwijl je omringd wordt door het topsportgevoel. Alle andere meeting rooms en zalen kijken bovendien allemaal uit op de Wieler- en Atletiekhal. Ook heeft Omnisport allerlei soorten fietsclinics en -trainingen als break of onderdeel van je event.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.