Discover the finest spaces
Delen

Kennissessie: toepassing van beacons op evenementen

Het is dé technologische ontwikkeling waar we op evenementenvlak veel van verwachten te zien de komende jaren: Beacons. De zendertjes bieden tal van voordelen voor events en locaties. Maar wat zijn de mogelijkheden en wie durft zich nu al aan deze technologie te wagen? Evenementenlocatie DeFabrique dook in de materie en houdt op 16 februari een kennissessie voor eventmanagers over beacons.

[button colour=”accent” type=”slightlyroundedarrow” size=”large” link=”https://www.eventbrite.nl/e/tickets-ontbijtsessie-de-toepassing-van-beacons-in-evenementen-21008197083″ target=”_blank”]Meld je hier aan om deel te nemen aan de gratis kennissessie op 16 februari[/button]

Kenissessie

De Kennissessie: De toepassing van Beacons op evenementen vindt plaats op 16 februari in Evenementenlocatie DeFabrique in Utrecht. In een ochtend praten diverse sprekers je bij over de technologie en vooral over de toepassing ervan voor evenementen. Geslaagde en minder geslaagde showcases komen voorbij en ook de valkuilen komen aan bod. De sessie is geschikt voor ‘beginners’ en ‘gevorderden’ en bieden een goede kans om je kennis over live marketing op te krikken, prangende vragen te stellen en te netwerken.

Wat is een beacon?

Een beacon (‘baken’ in het Nederlands) is een zendertje dat via bluetooth een signaal uitzendt waarmee het de positie van gebruikers bepaalt en van informatie kan voorzien door middel van push-notificaties. De technologie werd al in 2013 geïntroduceerd en voornamelijk ingezet in de retail. Winkels sturen passanten kortingscodes toe wanneer zij in de buurt komen van hun beacon.

IMG_5764

[Foto’s: DeFabrique]

Toepassingen

Inmiddels hebben ook andere branches de voordelen van beacons ontdekt. In musea fungeren ze als audioguides, festivals delen zo hun tijdschema, het openbaar vervoer in Limburg verleidt er studenten mee om buiten de spits te reizen en tijdens SAIL Amsterdam ontvingen toeschouwers op de kade informatie over de schepen die voorbij voeren. De Friese stad Sneek heeft zelfs de hele stad, als eerste van Europa, van beacons laten voorzien.

Voorzichtig begint ook de evenementenbranche de mogelijke toepassingen van beacons te verkennen. Zo vond tijdens vakbeurs Event15 een test met beacons plaats waarbij geregistreerde gebruikers informatie toegestuurd kregen wanneer zij een stand passeerden die aansloot bij hun profiel. Maar er zijn meer interessante toepassingen mogelijk. Denk aan indoor navigatie, netwerken en crowdcontrol. Beacons verbinden locaties met de inhoud van een evenement en kan zo eenvoudig een verdiepende laag toevoegen die jouw evenement onderscheidt van andere.

Sprekers

Iedere week onthult GreaterVenues een nieuwe spreker in een interview. Deze week is dat Bas van der Lans, van Van Ons. Lees hier het interview!

Of lees hier het interview van vorige week, met Remco Bron van inBeacon.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.